Intel ontslaat McAfee naar onafhankelijkheid

Intel ontslaat McAfee naar onafhankelijkheid

Twee mensen zitten in het logo "nieuwe McAfee"

(Foto: McAfee)

Intel stuurt de IT-beveiligingsspecialist McAfee op zijn eigen benen, maar houdt bijna de helft van de aandelen. Nieuwe meerderheid eigenaar is de private equity firma TPG. McAfee hoopt om meer wendbaarheid in de dynamische security business.

McAfee is sinds dinsdag als zelfstandige IT security bedrijf opnieuw eigen manier. In september had de voormalige moedermaatschappij Intel de plannen voor onafhankelijkheid aangekondigd. Sindsdien werden onafhankelijke bedrijfsstructuren gebouwd, zei Hans-Peter Bauer, Europese hoofd van het bedrijf, de dpa. "'S nachts hebben we nu omgedraaid de schakelaar." Intel had de antivirus bedrijf in 2010 overgenomen voor ongeveer 7,7 miljard dollar.

McAfee om flexibeler te zijn

"IT-beveiliging is een van de meest dynamische markten in de wereld"Bauer gezegd. Voor dat andere planningscycli nodig zijn dan in een groot bedrijf uit de werkvloer. McAfee wil het opzetten van weer wendbaarder als een apart bedrijf nu meer inspelen op de veranderingen. "Intel waren we liever alleen een afronding factor."

Intel's gestelde doel van de overname, was het de tijd om IT-beveiliging componenten direct te integreren in de hardware en efficiënter te maken. De overname is ontstaan ​​uit de toen bestaande technische samenwerking, zei Bauer. Het idee dat deze cyber security alleen in de dynamische markt, Intel kon worden gegarandeerd, maar uiteindelijk verlaten.

Leersystemen en kunstmatige intelligentie

In september, Intel kondigde de herschikking van de veiligheidssector. De chip Group behoudt een belang van 49 procent, heeft 51 procent na het betalen van $ 3,1 miljard in de toekomst financiële investeerder TPG. Het bedrijf staat bekend voor het instellen van het bedrijf met succes terug op de markt, zei Bauer. Intel is van plan om het McAfee-merk stop te zetten en de markt van de producten onder de naam McAfee, nooit helemaal gerealiseerd. Nu McAfee opnieuw moet worden uitgebreid als een merk.

"We bevinden ons in een uitstekende positie en hebben een goede kans op verder succes"Bauer gezegd. Zijn bedrijf zou nu steeds nieuwe technologie als leersystemen en kunstmatige intelligentie in de portefeuille te integreren, zodat de IT-beveiliging preventieve effectiever te maken, zei Bauer. Boven alles, zal het internet der dingen sterk de vraag naar IT-beveiliging in de toekomst te verhogen. En de auto uitgegroeid tot de grootste factor in het internet der dingen, die de klok rond data online produceert. Tegelijkertijd wordt het tekort aan geschoolde arbeidskrachten knelpunt in 2020 zou de wereldwijde 2 miljoen security specialisten ontbreekt, 8 procent alleen al in Duitsland te genereren.(AP) /(ANW)