Supercharger: Tesla is van plan om het aantal oplaadpunten verdubbelen tegen einde van het jaar

Supercharger: Tesla is van plan om het aantal oplaadpunten verdubbelen tegen einde van het jaar

Red zijn bestaande, grijs geplande oplaadpunten.

(Foto: Tesla)

Om het probleem van de beperkte actieradius van elektrische auto's aan te pakken, Tesla begon in 2012 voor het opzetten van een eigen oplaadstations. Tegen het einde van 2017 zullen er wereldwijd 10.000 van hen.

Auto Rate Vergelijkingtonenpostcode

een dienst van

De elektrische autofabrikant Tesla wil haar netwerk van Supercharger verhogen zei laadstations. om 10.000 van de 5000 Super Chargers wereldwijd in januari tot het einde van dit jaar, het bedrijf informeert.

In Duitsland werden er 387 Supercharger oplaadpunten in 2016, volgens de informatie platform EAFO. Hoeveel in dit land zal worden toegevoegd, is er niets in het systeemvak. Tesla geïnstalleerd bij voorkeur haar oplaadstations langs van drukke snelwegen en in stadscentra. Oplaadpunten in samenwerking met de hotels te komen, wordt hun aantal zal naar verwachting groeien tegen het einde van 9000 tot 15.000.

Handig opladen van een hoge prioriteit

Tesla is van plan met zijn Model 3 en ongeveer in de massamarkt aan te gaan. Tegen deze achtergrond hebben gemakkelijk opladen zonder te wachten hoge prioriteit, de aandelen van het bedrijf op met. Een Model S 90 kWh vereist op een aanjager 40 minuten tot 80 procent en 75 minuten volledig worden opgeladen.

Foto 1 van 5

Tesla Model 3 (5 foto's)

(Foto: Tesla Motors)

Joachim Damasky, CEO van de Vereniging van de automobielindustrie (VDA), zei op maandag op de Hannover Messe, kunnen gratis oplaadinfrastructuur niet worden aangeboden aan miljoenen auto's, op een gegeven moment Tesla moet daarom bestaande kolommen te gebruiken.(ANW)