Mad Catz: perifere fabrikant faillissement

Mad Catz: perifere fabrikant faillissement

(Afbeelding: Mad Catz)

Bekend om zijn input devices bedrijf heeft zijn faillissement verklaard; het management heeft al ontslag genomen.

Beroemd om zijn gaming muizen, inclusief pads, keyboards, controllers en headsets fabrikant Mad Catz is gebroken: Het moederbedrijf Mad Catz heeft voor zichzelf en haar dochteronderneming 1328158 Ontario Inc., een faillietverklaring Canadees recht (faillissement en Insolvency Act, om Duitse definitie zou zijn alsof het zou kunnen insolventie) ingediend.

De 100-procent Amerikaanse dochteronderneming Mad Catz, Inc. gevolgd door een verklaring op grond van hoofdstuk 7 van de US Bankruptcy Code. Dit heeft de volledige liquidatie van het resultaat bedrijf: Alle corporate values ​​worden direct verkocht aan de opbrengst te voldoen aan de schuldeisers van het bedrijf. Andere dochterondernemingen van de groep hebben al dit voorbeeld gevolgd, volgens het bedrijf of zullen doen.

Reeds op 30 maart, de raad van bestuur heeft ontslag genomen gesloten, Mad Catz ook in het algemeen verwezen naar het ontslag van haar werknemers - zonder specifieke cijfers.

Descent over tarieven

Mad Catz was al in 2015 verliezen ingetrokken, maakte vervolgens investeringen - zoals instrumenten voor het spel "Rock Band 4" - bracht niet de verhoopte succes. In februari 2016 was het personeelsbestand vervolgens teruggebracht met 40 procent. Tot slot, Mad Catz verkocht zijn bekend om simulator controller dochter Saitek voor 13 miljoen dollar aan Logitech.

Het bedrijf stelde ook een aanspraken op vorig jaar "Spezialkomittee"Dat was om een ​​uitweg uit de crisis te vinden - misschien zelfs een verkoop. Dit plan stelde duidelijk mislukt: De koers van het aandeel op een nieuwe donateurs kon niet opbrengen Mad Catz. (Nij)