IPO Hallo Fresh: Lichte winsten op de eerste dag

Hallo Fresh gemist IPO maximale opbrengst

(Foto: Hallo Fresh)

Tot 318 miljoen euro neemt de Rocket deelname Internet Hallo Fresh één in hun beurs debuut. Het geld stroomt in de expansie.

De aandelen van het koken put afzender Hallo Fresh begonnen met overwinningen in hun eerste dag van de handel. haar eerste gang was op Xetra donderdag om 10,60 euro, 3,41 procent hoger dan de uitgifteprijs van 10,25 euro. Tot slot, de kranten nog steeds kost 10,47 euro.

Op de beurs, het brengt ook de deelname van de start-up specialisten Rocket Internet om een ​​waarde van de aandelen ongeveer 1,7 miljard Euro.Anfangs Hallo Fresh had aangeboden in een bereik 9,00-11,50 euro, maar dit dan de verluidt geconcentreerd tot 10,25-11,50 euro. Met de vaste uitgifteprijs prijs het bedrijf heeft tot 318 miljoen euro. Met de opbrengst die stroom volledig Hallo Fresh verdere expansie te financieren.

Toch verliezen worden geschreven

Hallo Fresh behoorde tot de IPO meerderheid voor Rocket Internet; Nu is het aandeel van de start-up specialisten daalde met een goede 53 procent tot 47,6 procent. Rocket Internet kunnen worden gescheiden na 90 dagen van andere documenten, samen met de andere investeerders. Het beheer van Hallo Fresh moeten wachten met de verkoop van de aandelen van negen maanden langer.

Het bedrijf had ooit eind 2015 geprobeerd om publiek te gaan, maar dan droop af. Hallo Fresh werd opgericht in 2011 en voorzien van meer dan 2000 werknemers in het tweede kwartaal een totaal van 33,7 miljoen maaltijden aan de ongeveer 1,3 miljoen actieve klanten. De omzet bedroeg 230 miljoen euro. Het bedrijf nog steeds overschrijven verliezen - maar wil in de komende 15 maanden te bereiken, het break-even point voor aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) en Aangepast EBITDA op de middellange termijn, een marge van 12 tot 15 procent.(Met materiaal van het AP) /(AXK)