Court: 1 & 1-advertising “De beste netwerk” is misleidend

Court: 1 & 1 Advertising

(Figuur 1&1)

Evenals 1&1 goed hun mond af over iets: Het Oberlandesgericht Keulen ingedeeld aan het "beste netwerk" adverteerder campagne van de provider om misleidend zijn.

Het telecombedrijf 1&Men moet niet met de stelling "De beste netwerk is op 1&1" adverteren. De reclamecampagne was misleidend, het Oberlandesgericht (OLG) Keulen besloten, volgens de woensdag. Met het verbod, de rechtbank een verzoek van Deutsche Telekom plaats was. (Referentie 6 W 97/17)

De omstreden reclame kan worden begrepen dat één&1 eigen onafhankelijk netwerk van andere aanbieders bezitten, vond de rechtbank. In feite is het bedrijf te grijpen veel op de netwerken van andere aanbieders - waaronder de Telekom - terug en gebruik ze. Daarnaast is de 6e burgerlijke kamer verbood de bedrijven uit Montabaur naar het geregistreerde handelsmerk van Deutsche Telekom, gebruik in reclame.

1&1 had in augustus en september in de gedrukte media, op billboards, op internet en televisie met de "beste netwerk" geadverteerd. De aankondiging volgt op een 1 abseil&Een vertegenwoordiger van een startende Hochhausfassade te dekken een telecom poster met hun eigen reclame. Het Hof van Beroep uitspraak van 19 september is nog niet definitief.(AP) /(AXK)