Telekom klanten krijgen overmatige credit card rekeningen vergoed

Telekom klanten krijgen overmatige credit card rekeningen vergoed

(Foto: KittyKaht, CC BY-SA 2.0)

Een vaste lijn telefoon voor ongeveer 30 euro per minuut? Dergelijke berekeningen zouden in het openbaar apparaten te krijgen tot voor kort een aantal telecom klanten - de credit card cijfers waren deels niet duidelijk.

Telekom klanten hebben nu terug te krijgen hun geld, deels drastisch opgeblazen rekeningen voor het gebruik van credit card telefoons. Dit gaf de Bundesnetzagentur aangekondigd in Bonn. Ze had in welke gevallen op telefoonnummer pijlers van Deutsche Telekom een ​​veelvoud van de kosten werd gemaakt in het bemiddelen van gesprekken over het Zwitserse bedrijf BBG, die meestal als u betaalt met credit card anders optreden onderzocht.

BBG om commentaar

"De klanten die in de periode van de storingen verkeerde werden tarief te hebben betaald te krijgen de volle belasting volgens het bedrijf"Aldus een woordvoerder van het agentschap netwerk in het licht van de Duitse Telekom. voor het bewijs van onregelmatigheden in de openbare credit card telefoons op treinstations en luchthavens - BBG toezichthouders had een gevraagd advies.

Oorzaak van overmatig nederzettingen - sommigen waren de trendy tarieven bij tot 33 euro per minuut - op een beurs platform update zijn geweest. BBG was de prijsgegevens beschreven voldoende transparant te zijn. Zelfs met een bewuste keuze van Telekom in plaats van de Zwitsers, maar werd soms betaalt via BBG - aanzienlijk hogere kosten voor de klanten.

contract beëindigd

Volgens het agentschap voor netwerken van het contract werd afgesloten met de Telekom op 1 oktober. De Duitse Telekom bevestigde het einde van hun zakelijke relatie met BBG. Ongeveer 50 klanten was eerder gecompenseerd door de Zwitserse, zei een woordvoerder. Eerder had de Bonn gevestigde bedrijf kondigde aan verduidelijking van de uitwendige deel niet duidelijk identificeerbaar BBG dienst "om klanten te beschermen" te vergrendelen voorlopig.

Consumer voorstanders gewaarschuwd voor onverwacht hoge kosten door niet duidelijk gemarkeerd provider voor gebruikers die een beroep moeten doen op de harde voedingen, ondanks de hoge penetratie van mobiele telefoons nog een keer. In de VS zijn er class actions tegen BBG geweest, maar het laatste proces in 2012 is ingesteld.(AP) /(ANW)