E-Plus akselererer UMTS / HSDPA til 42,2 Mbit / s

Fra nå av E-Plus vil begynne å aktivere Dual Cell-teknologien i sitt mobilnett. Dual Cell utstyrt stasjoner maksimal nedlastingshastighet doblet til 42,2 Mbit / s. Ifølge nettoperatørene mer enn halvparten av sine stasjoner for Dual Cell-teknologien er egnet. Den doble overføringsteknologi som kombinerer to kanaler av 5 MHz hverandre, vil fra nå av "straks aktivert" være. skal være i stand til å ta imot dobbel bærerforbindelser mer enn tre fjerdedeler av de aktuelle stasjoner ved slutten av året. Dermed vil prosessen allerede nå 75 prosent av befolkningen, tenker man på E-Plus.

Så langt har E-Plus lands nesten alle UMTS senderstasjoner med data turbo HSPA + utstyrt.
, Kundene delte tidligere i en celle maksimal HSPA + -Datenrate på 21,6 Mbit / s, de får nå via Dual Cell opp til 42,2 Mbit / s. Dette vil bringe enorme fordeler i urbane områder spesielt E-Plus kunder.

Forutsetning er at kundene av den nye teknologien huske noe, selvfølgelig, er en dual-Cell-stand brukerutstyr. E-Plus siterer eksempler smarttelefonen Samsung Galaxy S4 og Apple iPhone 5. Den dual-carrier teknologi angi andre nettoperatører en allerede. For eksempel har Deutsche Telekom startet ennå i 2011 for å utstyre sine basestasjoner med det.

Med gevinst, ser nettverksoperatøren "LTE-nivå" - men ignorerer det faktum at LTE ikke bare gir lignende og enda høyere hastigheter, men også kortere signalgangtider (latency). I motsetning til O2 Telefonica, har Telekom og Vodafone ennå ikke begynt E-Plus med byggingen av et LTE-nettverk. Frekvenser er egnet for LTE, men har kjøpt selskapet.(Dz)