Frontal 21: Rewe og Penny overvåke ansatte

I mange utsalg av Rewe og Penny ansatte ble overvåket i flere uker med kameraer uten at de visste noe om det. ZDF magasinet Frontal 21 rapporterte i sin nåværende utgave. Dermed detektiver selv observierten ansatte i privat område, og søkte huset kjeller. I ett tilfelle hadde vært nødvendig å fokusere med kameraet på nattbordet til en ansatt. Rewe og Penny begge en del av Rewe Group.

I en uttalelse, Rewe Gruppen erkjenner oppfølging av egne ansatte for perioden 2009 og 2010. men det taler av enkeltsaker der en ansatt var ansvarlig, som hadde handlet vilkårlig. Fra hennes hadde de blir separert. Ellers noen skjult videoovervåking ble gjort med loven, med samtykke fra samarbeidsutvalget. En omfattende overvåking ikke eksisterte.

I en foreløpig rapport, bladet men viser hvordan noen dager siden i en Rewe butikk flere kameraer har blitt redusert om natten. I cut kommer også en tidligere avdelingsleder for Penny å snakke, som oppdaget Frontal 21 at han ble overvåket, selv i hans private liv.(Mho)