Gamescom Sammendrag: Topper og flopper av den redaksjonelle

Gamescom Sammendrag: Topper og flopper av den redaksjonelle

(Bilde: Hartmut Gieselmann / H)

Spill det var på Gamescom selvfølgelig florerer, og selv om nye stor kunngjøringer var knappe, vi fant mange tips og noen uventede non-starter. Til tross for et fullt hus messen i år var fantastisk rundt.

Så stor som årets Gamescom har aldri vært. Her trekker vi en CV og sette den i bildene hale, våre personlige høydepunkter og skuffelser før. Vi i Heise redaktører var sammen med våre forfattere for første gang med en ni-medlem team. Ikke bare det utstilling og konferanser har blitt brakt frem av en uke, og Begleitprogrmm har vokst.

En oversikt over alle Heise meldinger til Gamescom med over 70 Firsts, hands-on inntrykk og bakgrunnsinformasjon er vår Gamescom emneside.

1 av 23

Gamescom: Topper og flopper Redaksjonelle (23 bilder)

Peter Kusenberg, Top 1:

Super Mario Odyssey Nintendo, utgitt i slutten av oktober 2017 for Nintendo bryteren.


Hetten er nøkkelen til suksess i første Mario 3D eventyr på bryteren. Rørleggeren løser med vidd og med hodet dekker noen av problemene, og gir med dette hat-trick av frisk luft til serien, i tillegg til den første opptreden av Nintendo maskot i den menneskelige verden. Så gøy har gjort sjeldent som med dette flere Gamescom Award vinnerne en Mario tur.
(Foto: Nintendo)

Messen blir lest

Flott på falske år, de polske utviklerne. I skyggen av CD-prosjektet Red en blomstrende utvikling samfunnet har blitt opprettet med våre naboer, som nå er verdensledende. Selv om CD-prosjektet Red år "bare" The Witcher avlegger "Gwent" viste, ble vi overrasket over VR demo på Tsjernobyl av The Farm 51 eller den sofistikerte turbasert taktikk spill "The Phantom Lære" Creative Forge Games.

Av disse kan man lære mye i landet tidligere diktere og tenkere. Tross alt, kansleren lovet i sin omhyggelig koreograferte kampanjen utseende for å prøve å hjelpe spillutviklere i Tyskland i fremtiden sterkere. Det vil være interessant om de vil følge de konkrete handlinger. Det ville være fornuftig alt i å utvide sin base, fordi hvis en Industriezugpferd snubler ganger - hvis bare på grunn av noen få "sillier" Milligram av nitrogenoksid - det er bra hvis andre næringer kan steppe inn. Men for spesielt indie kommer mer bør opprettholdes i dette landet, ellers kreative sinn vandre videre.

Eleven-timers dag

Tross alt har en rundt det litt frigjort konferanseprogrammet av amerikanerne og gjorde Devcom stedet for GDC sin egen konferanse på bena. Gjerne en kan argumentere om hvorvidt det er fornuftig å lansere en slik konferanse på en søndag, og også utstyr med høy kaliber høyttalere er sikkert utvides. Et første skritt er gjort, men likevel.

Samlet har Terminvorverlegung (pressen dagen var første gang på tirsdag for besøkende ble åpnet onsdag) førte til en betydelig avslapning - dette var ikke minst utvidelse av åpningstidene i forretnings haller 9-20 pm. Selv om de besøkende hallene ble nok en gang solgt ut hver dag, publikum stoppet - i hvert fall for vår tur på fredag ​​- innenfor grensene. Mappene initiert strømmen sendes gjennom hallene og uteområder mellom hallene kan du raskt inn i det åpne og gjøre en liten pause. Hatten av for eksempel en smurt dagens organisering.

I hallene spesielt eSports spillet dominerte. Under stort ramaskrik moderatorene sparken fans av "League of Legends" & Co og kastet digitale karameller til folket - Kölle Alaaf.

E3 rearguard

Siden det vil heller ikke lagt merke til at mengden av premierer og Firsts på messen i år viste seg svært dårlig. Microsoft kunngjorde "Age of Empires 4" Uten viser imidlertid scener, og Ubisoft laget med "Anno 1800" stor på - etter en hjemmekamp for Blue Byte. Ellers var det ingenting som ikke allerede er blitt vist på E3 blant storfilmer.

Den tidsmessige nærhet av Gamescom E3 har lenge vært et problem for utgivere. Industrileder Sony også flyttet fordi hans konsistens og presentert i Köln bare et minimum program. I Europa fokuserer konsernet i mellomtiden Games Week i Paris. Det vil igjen følge nye utlysninger i begynnelsen av november. Ta to svarte mer radikal og ikke bare reiste til Köln. Din drivkraft Rockstar Games kan være rettferdig opptredener sannsynligvis spare fordi "Red Dead Redemption 2" vil deretter selge titalls millioner ganger i året som kommer, selv om utgiveren annonsert det bare i en annonse.

Indies organisere

Men Gamescom spiller ikke den første fiolin i de store forlagene, kan virkelig også bruke til fordel. Så indie Booth var i Hall 10.1 med 60 utviklere på 1000 kvadratmeter større enn noen gang før. Her spillere var i stand til å møte utviklerne av små studioer direkte og snakke butikk med dem. Sammenligning av kvaliteten på spill med fjoråret, da du innser profesjonalisering. I mellomtiden kan små grupper wuppen store prosjekter som er i stand til å produsere relativt billige takket være den populære søkemotorer som Unreal og Unity, og ser stilige ut. (Hag)