I motsetning Trumps forespørsel: jomfrutur av det gigantiske rakett SLS med Orion fortsatt ubemannet

I motsetning Trumps forespørsel: NASA flytter første Orion fly

NASA har utsatt den planlagte jomfruturen sin Orion romkapsel til månen og vil fortsette å bære den uten astronauter. Transport av mennesker hadde Donald Trump ønsket å fremme hans gjenvalg.

NASA har - som forventet - det jomfruturen sin Orion romkapsel på en gigantisk rakett av typen SLS (Space Launch System) igjen utsatt og en eksplisitt ønske av USAs president Trump en avvisning utstedt: 2019 å starte kapsel for første gang, men da som gitt uten mannskap, kunngjorde den amerikanske romfartsorganisasjonen nå med. Etter å ha vurdert alle data og mulige konsekvenser de hadde bestemt seg for å følge den opprinnelige planen, men med en ytterligere forsinkelse. I den såkalte Exploration Mission-1 (EM-1) er til å være en ubemannet Orion kapsel for å bli skutt til månen i 2019 for å teste nøkkelkomponenter.

Bilde 1 av 9

Space Launch System (SLS) NASA (9 bilder)

langt ut

De ambisiøse planer for NASA for SLS
(Bilde: NASA / MSFC)

NASA gir seg overbevist om at hun er i stand til å bringe jomfruturen en suksess. Men tar hensyn til kostnader, risiko og tekniske faktorer, synes det er vanskelig å gjennomføre endringer for å transportere helt i starten personer om bord i Orion. Den opprinnelige planen var fortsatt den beste planen for å få folk til å sette ut permanent over lav jordbane. Alle deler av det planlagte oppdraget ville bli tatt frem med den største hastighet. En offisiell ny lanseringsdato for jomfruturen av SLS med Orion, vil NASA deretter kunngjøre i de kommende ukene.

Avvisning av Trump

Den fornyede forsinkelse og mangel på astronauter ombord på første Orion flyet hadde allerede antydet et par uker siden. Egentlig bør Orion sendes i 2018 med en SLS rakett til månen, men i alle tre for nødvendige komponentene var det nesten ingen tid eller finansielle reserver mer. Det kan fremme risikable avgjørelser, hadde den amerikanske romfartsorganisasjonen informert den amerikanske kongressen. I mellomtiden hadde hun testet på anmodning fra den nye amerikanske presidenten, hvis ikke kunne å fly, men folk gjør. Donald Trump ville flygingen finner sted før neste presidentvalg.

1 ut fra 24

Space Launch System: Siste testkjøring av booster (24 bilder)

Området før du starter testen
(Bilde: NASA / Bill Ingalls)

(Mho)