Leica S (typ 007): Medium SLR format nu tillgängligt

Leica S (typ 007): Medium SLR format nu tillgängligt

(Bild: Leica)

tillkännages vid Photokina 2014 nu till försäljning: Leica nya toppmodell i mellanformat är Leica S (typ 007). Som en hemlig agent utrustning, stora SLR men inte bra.

15.000 EUR James Bond har verkligen lätt på utgiftskonto. En Leica S (typ 007), kommer han förmodligen inte har råd med det, men: Mediet format SLR-kamera är helt enkelt för stor för handskfacket av Aston Martin DB10 och 1,2 kg förmodligen för tung för hemliga uppdrag. Fotograf med resurser för att strejka, men nu. Den nya toppmodellen kommer att finnas tillgängliga omedelbart till detta pris.

medellång format SLR-kamera prototyp har redan presenterats på Photokina 2014 nu tillverkarna vill ha kameran igen förbättrats. Hon arbetar med en CMOS-bildsensor med en upplösning på 37 megapixlar, dess känslighet varierar från ISO 100 till ISO 12.500. Konkurrens från Pentax eller Hasselblad ligger nu på en 50 megapixlar CMOS, som påstår sig vara från Sony. Konkurrenter Phase One levereras också med ett sådant chip på marknaden. Och även i full storlek på marknaden Canon kunde knäcka 50 megapixel märket med 5DS (R).

Bild 1 av 6

Leica S (6 bilder)

(Bild: Leica)

CMOS-chip 007 II från Maestro bildprocessorn stöds med hjälp av vilken den når en bildhastighet på 3,5 bilder per sekund. De filmade också i full HD-upplösning med 24, 25 och 30 bildrutor per sekund. 4K video är att åstadkomma s Leica S vid en upplösning på 4096 x 2160 bildpunkter och 24 B /.

Dessutom Leica utrustar sin nya S-klass med mer moderna funktioner: Förutom GPS och Wi-Fi är ombord. Två-axliga lägessensorer är också underlätta exakt inriktning av kameran. Den 3-tums skärm ger högt Leica resolution av 921,600 pixlar (640 x 480) och är avsedd att vara så robust som resten av damm och stänksäker kamera, tack vare Gorilla Glass. Trots allt, är det i en magnesium hölje och har en bottenplatta av aluminium. Bajonett och manöverelementet producerar Leica rostfritt stål. (Ssi)