Nikon: Capture NX2 ersättas med gratis NX-D

Under många år väntar Nikon kunder till en ny version av den införda 2008 Capture NX2, finns det nu en efterföljare i kulisserna. Den nya Capture NX-D bryter oväntat i linje med tidigare tenderade Nikon speciella sätt.

Nikon har RAW Converter Capture NX2 inte donerade hoppats större uppdatering, men mjukvaran väsen helt upphört. Den nya Capture NX-D kommer att ersätta den framtida NX2.

Pressmeddelandet om den presenteras i Dusseldorf RAW-konverterare Nikon Capture NX-D håller några överraskningar, även för lång tid användare av Nikon programvara. Hittills har lämnat till Capture NX2 kommersiellt fortfarande betala cirka 170 euro, Capture NX-D, men bör vara fri. Uppdateringar NX2 finns det nu ännu så länge betafasen för NX-D fortsätter. Så snart den slutliga versionen av NX-D är tillgängligt, kommer det att finnas några fler uppdateringar för NX2.

Bild 1 av 5

De nya funktionerna i Nikon Capture NX-D (5 bilder)

Användargränssnittet i Nikon Capture NX-D

I Capture NX-D Nikon har förnyade användargränssnittet helt. Även om du ofta måste ändra föregångaren mellan olika fönster, kan du göra allt i NX-D i samma fönster.

I grund och botten NX-D är att erbjuda utökade möjligheter till bildbehandling i RAW precis som sin föregångare. Men det finns nya gratis omvandlaren en allvarlig begränsning: U-Point-teknik som utvecklats av Nik faller genom Capture NX-D bort. Oavsett om framtida versioner av NX-D kan visa motsvarande justeringar i befintliga filer, åtminstone, är fortfarande oklart. Begränsat stöd U Point för stödändamål finns i FAQ till NX-D vaga för framtiden i sikte. För närvarande NX-D är ännu inte i stånd att indikera U Point anpassningar av hans föregångare.

När Nikon NEF format hittills upprätthålls på speciella vägar. Capture NX-D är inte längre att skriva direkt in i RAW-fil, till skillnad från sin föregångare. Istället vill Nikon att skriva information om icke-förstörande bildredigering i framtiden i en underordnad fil. För närvarande NX-D kommer att vara det enda programmet i Nikon portfölj stöder sidvagn filer. Eftersom sidovagn format som används för NX-D är ännu inte slutgiltigt, är kompatibiliteten mellan betaversionen och den efterföljande slutliga versionen av NX-D utvecklarna säger inte garanteras.

Mer Nikon:

  • Entwicklungshillfe: Nikon Capture NX2
  • Nikon D4S, D4 och Canon 1D X jämfört
  • Professionell kamera Nikon D4S gör 11 bildrutor per sekund

När arbetsflöde - akilleshäl den gamla NX2 - det finns grundläggande förbättringar. Med NX2 du var tvungen att sträva besvärliga batch-bearbetning för redigering flera bilder. Inställningarna är som skall tillämpas på flera filer direkt i NX-D nu. Denna kända bland annat Lightroom funktion var enligt Nikon endast möjligt genom att byta till Sidecar filer. Användargränssnittet har helt omgjorda för NX-D. Sålunda NX-D mycket bättre alternativ visnings än sin föregångare, såsom olika delad skärm alternativ.

Alla Nikon kameror inklusive den nya Nikon D4S stöds av programmet. NX-D kan, liksom andra Nikon program inte öppna råfiler från andra kameratillverkare. En betaversion av NX-D är nu tillgänglig för gratis nedladdning för Windows och Mac. Du kan använda beta fram till 30 september 2014. Den slutliga versionen av NX-D Nikon har meddelat för sommaren.(STS)