Olympus Pen F: Första intrycket av mirror dyrbara systemkameran

Olympus Pen F

(Bild: Sophia Zimmermann)

Olympus vill att hans nya Pen F sälja på livsstilen av de 60-talet. Det mirror systemkamera är extremt formaterad och kommer att vara ett kraftfullt verktyg samtidigt.

Den nya Pen F ger flera tekniska innovationer i Pen familjen mirror systemkameror. Den nya Pen F ger flera tekniska innovationer i Pen familjen spegellösa systemkameror.(Bild: Olympus)

Specifikationer bör inte stå i förgrunden i Pen F. Olympus vill placera den nya mirrorsystemkameran i Micro Four Thirds familjen som en högkvalitativ livsstilsprodukt à la iPhone - och de säljer om känslor.

Ändå vid denna tidpunkt tekniska data inte ska gå att nämnas, trots allt, F ger några nyheter i Pen-serien. Solen är i sitt inre är fortfarande en Four Thirds sensor. Han har dock nu en upplösning på 20 megapixlar och avstå från lågpassfiltret. Hittills Olympus var nöjd med sin Micro Four Thirds-kameror med upp till 16 megapixlar. Med pennan F är tillverkaren kommer nu en liknande väg som direkt konkurrent Panasonic med sin GX8 som rymmer deras Four Thirds sensor också 20 megapixlar. I GX8 testet han inte var särskilt stark vid höga ISO-tal. Speciellt JPEG i GX8 föll relativt tidigt av artefakter och mjuka projicerade detaljer och strukturer.

Med användning av bildsensorförskjutning lockar fram Olympus 50 megapixlar från Pen F. För detta ändamål, att kameran kombinerar åtta individuella bilder varvid sensorn rör sig med 0,5 pixlar steg. Denna teknik kan även hantera större system syster OM-D E-M5 Mark II med dess 16-megapixelsensor. Här fotografer komma till 40 megapixlar. Denna funktion är lämplig för statiska ämnen som kan tas under kontrollerade förhållanden. Ett stativ är viktigt.

första bilderna

Några exempelbilder av Pen F, kan vi ta på den officiella presentationen av kameran visar vår Photo. Olympus är särskilt stolt över de olika filterlägen eller färg och svartvitt lägen, vilket gör Pen F relativt lätt tillgänglig via en ratt för att dess främre, och fotografen kan justera mycket fin. Detta sparar lite tid senare på datorn. I början kommer du att bli lite överväldigad om det stora mängd möjligheter. Rådata har vi valt det, naturligtvis, fortfarande lagras på kortet.

Varje inspelning på bilderna nedan visar vi vägen nästan dubbelt: Figur 1 är den samlade bilden i en nedskalad av vårt system, systemrelaterade maximal upplösning på 2000 x 1335 pixlar. Denna representation används för snabb bild av motivet på Internet, inte för att bedöma bildkvaliteten. Detta går bättre med figur 2, där vi visar en bild sektion från det första fotot.

1 av 27

Första bilderna: Olympus Pen F (27 bilder)

Penna F med M.Zukio Digital 17 mm 1: 1.8bei f / 4,0, 1/8 s, ISO 200 (8160 x 6120)

Sökande nu även i Pen-serien

En annan nyhet för Pen-familjen: en elektronisk sökare. Ögat cup utformade Olympus cirkulär. Dess resolutionen 2,36 miljoner pixlar (1024 x 768 pixlar) på ögonhöjd med de nuvarande större OM-D-modeller. Displayen är fri att svänga som OM-D E-M5 Mark II.

1 av 7

Olympus Pen F (7 bilder)

Pennan F är den nya toppmodellen i Pen familjen Olympus.
(Bild: Olympus)

Fallet verkar vara en logisk utveckling av Pen E-P5, men nu fungerar ännu en gång genom sin mycket väl stil retrostil. Ändå Olympus här en bra kompromiss mellan utseende och användarvänlighet har uppnåtts. Tack vare en imponerande gjuten tumstöd på baksidan av Pen F är säkert i handen. Metallhöljet erbjuder flera Metalleinstell- och valfria hjul som kan nås mycket trevlig med en hand. Du har rätt motstånd så att det inte finns någon risk, till exempel av misstag justera exponeringskompensation. Sammantaget Pen F erbjuder många direkta träffar. Men de enskilda knapparna är Olympus typisk liten off - många kollegor för liten. utseendet på Pen F påminner lite nu till systemkameror Fujifilm X-serien.

Pris på professionell nivå

Olympus Till exempel Olympus presenterar pen-F-köparen innan: En blandning av Steve McQueen och James Dean, casual men extremt stil.(Bild: Olympus)

I själva verket är Olympus sannolikt att rikta en liknande publik. Tillverkaren kallar detta "livsstil Cosmopolitans " och nedan samman (male) fotograf, där design är lika viktigt som tekniken. Som ambassadörer Olympus Andreas Bitesnich kan vinna en av de viktigaste naken fotograf. Han går med kameran även på återförsäljare tour.

Från slutet av februari Pen F för omkring 1200 euro (bostäder) kommer att finnas tillgänglig i butikerna. Priset är rätt skeptisk. Han är på OM-D-nivå och i nivå med mer professionella SLR och systemkameror. Återstår att se om designen faktorn samt funktioner som svartvitt och färg profilkontroll kunder flyttar till sätta detta bit på disken. (Ssi)