Endast månen sedan Mars: Trump-regeringen ändrar aspekt av NASA

Endast månen sedan Mars: Trump-regeringen ändrar aspekt av NASA

Under Trump månen kommer att föras tillbaka till målet.

(Bild: NASA)

USA vill bara för att återvända till månen och bygga en närvaro där innan det är att gå till Mars. Den aviserade amerikanska vicepresident Mike Pence och krävde att hans land ska ta ledningen i rymden igen.

USA måste skicka igen bara man till månen innan det är att bli den första nationen "som ger mänskligheten till Mars", Den nya inriktningen för den amerikanska rymdstyrelsen NASA har nu gett, vilket bekräftar de många indikationer på de senaste månaderna Vice President Mike Pence. Hade varit det primära målet för president Barack Obama eller Mars är nu åter månen står i fokus. Totalt sett är en amerikansk hegemoni uppnås i rymden: "återigen kommer under president Trump America ta ledningen i rymden", Pence sade i en gästartikel i Wall Street Journal.

Återgången till månen - hade kommit in den sista 1972 en person i samband med Apollo 17 - hade väntat i månader sedan invigningen av Donald Trump som USA: s president. I meddelandet om Pence nu styrkt detta. Således syftar därför den nuvarande amerikanska administrationen att ha en närvaro på månen och inte bara i sin omloppsbana. Det var den grundläggande strategiska intressen i USA. Han talar också tydligt att USA "den första nationen" bör sättas till Mars människor. Det låter inte det internationella samarbetet, vilket har visat sig i fallet med den internationella rymdstationen och förmodligen också i månens station.

"I himlen som dominerande som på jorden"

Tillkännagivandet av den stora vändpunkten i den amerikanska rymd också späckat med varningar för andra nationer som skulle skada USA. "Våra fiender utvecklar aggressiva incidenter och hacka teknik som skulle kunna lamslå vår militära övervakning, navigation och kommunikation"Skriver pence. Samtidigt hans land betalar tiotals miljoner dollar varje år för överföringar till ISS, eftersom det inte finns någon egen raket. Amerika måste därför vara så dominerande i himlen som på jorden. För att uppnå detta, den privata sektorn bör delta, meddelade Pence utsikt SpaceX och andra rymdföretag.

1 av 10

Apollo 17 (10 ramar)

start

Lansering av Apollo 17 på natten (Bild: NASA)

(Mho)