IBM meddelar kvantdator med 20 kvantbitar som en webbtjänst till

IBM meddelar kvantdator med 20 kvantbitar som en webbtjänst till

(Bild: IBM)

Lanserades förra året med fem kvantbitar Quantum Experience Platform är att göra betydande framsteg i datorkraft i slutet av året.

Sedan maj 2016 kan forskarna experimentera gratis med en kvantdator webbtjänsten från IBM. I slutet av 2017, vill företaget datorkraft av "IBM Q" ökning med 5 till 20 kvantbitar. IBM meddelar i ett pressmeddelande.

"Mer än 60.000 användare har utfört mer än 1,7 miljoner kvant experiment och skapat över 35 forskningspublikationer från tredje part. Worldwide har användare av över 1.500 universitet, 300 gymnasieskolor och 300 privata institutioner registrerade"Skriver IBM.

Webbtjänsten Quantum Experience Platform (skärmdump) Webbtjänsten Quantum Experience Platform (skärmdump)

Kvantdatorer, en viktig IT-teknik i framtiden, som tidigare ansetts "mestadels teoretiskt begrepp", Genom IBM: s webbtjänster de är tillgängliga för dem som är intresserade för första gången. En introduktion till kvantberäkning och 360-graders videoklipp från hans Quantum Research Laboratory, IBM också.

Företaget använder också QISKit ut en öppen källkod SDK för programmering av kvantdatorer. Samtidigt forskare i Yorktown Heights, New York arbetar redan på en prototyp med 50 kvantbitar.

Dessutom, Google och Microsoft är intresserade av kvantdatorer. När de är mogna, låt dem med deras hjälp att lösa problem för vilka det finns tillräckligt processorkraft för konventionella datorer.(S)