Urval av låg strålnings telefoner ökar

Ringa samtal med smartphone

(Bild: AP, Sebastian Kahnert / illustration)

Allt färre smartphones överskrider en SAR 0,6 watt. Samtidigt är 40 procent av alla mobiltelefoner bedöms vara låg strålning.

Konsumenterna hitta på marknaden, fler och fler låg strålning mobiltelefonmodeller. Detta framgår av en lista över de federala byrån för strålskydd, som fångar flera tusen låg strålning mobiltelefoner. Elektronik rättvis IFA (September 1-6), var indexet kompletterats med 170 nya modellen en gång hur myndigheten kommunicerar. De äldre modellerna i databasen ingår i beräkningen, ligger andelen låg strålningsanordningar som för närvarande vid 40 procent. Tittar på de 170 nya enheter isolerad, är så hög som 55 procent.

Telefoner som inte överstiger en maximal SAR 0,6 watt per kilo vid drift på huvudet anses låg strålning, såsom den federala byrån förklarade. SAR står för Specific Absorption Rate och är ett mått på den effekt som absorberas av kroppsvävnad radiofrekvensenergi vid användning av mobiltelefoner. För att utesluta hälsoeffekter till radiofrekventa fält, kommer SAR enligt uppgift inte vara mer än 2 watt per kilogram. Sammantaget ser det fritt tillgängliga på nätet lista nästan 3000 mobiltelefoner, smartphones och tabletter av mer än 70 tillverkare.(AP) /(Dahe)