Amazons nya Fire HD Tablet: integrerad bättre utrustning, lägre pris, Alexa

New Fire HD Tablet: integrerad bättre utrustning, lägre pris, Alexa

(Bild: The H / Nico Jurran)

Amazon tar den 11 oktober, Fire HD på den tyska marknaden, som är att övertyga som en premie tablett med Full HD-skärm till ett attraktivt pris - och första gången den interna språkassistent Alexa integrerade.

Många experter tror att tabletten marknaden under en längre tid redan mättad. De som vill fira en försäljningsframgång som producent här med en ny enhet, så det måste komma fram till något. Amazon är övertygad presenteras med på tisdag i Hamburg och tillgänglig från den 11 oktober i Tyskland Fire HD att ha 10 rätt koncept hittas.

brotschas Technique

Detta är i första hand "Premium tablett till ett attraktivt pris", I tekniska dataord, vilket innebär bland annat en 10,1-tums Full HD bredbildsskärm, upp till tio timmars batteritid och en jämförelse med den föregående generationen ökade med 30 procenthastigheten - tack klockad till 1,8 GHz quad-core processor och två i stället för en GB RAM. Andra funktioner inkluderar dual-band 802.11ac WiFi och fronten som bakre kameror, liksom specialanpassad dubbla stereohögtalare med Dolby-certifiering för fylligt ljud.

Sedan Fire HD 10 har också så mycket minne som ingen tidigare Amazon Tablet: antingen 32 eller 64 GB, som kan utvidgas upp till 256 GB ytterligare kapacitet genom microSD-kort. Dessutom erbjuder Fire HD 10 obegränsad lagring i molnet för alla Amazon innehåll och för bilder som tagits med Fire tabletter. På 4K display Amazon medvetet har utelämnat av egen räkning. För närvarande efterfrågan är för låg för denna utrustning funktion även på den del av kunderna.

H / Nico Jurran The Fire HD 10 har, som väntat, ett stänk skärm på Amazons erbjudanden kan kallas bekväm.(Bild: The H / Nico Jurran)

Regelbunden är kostnaden nu förbeställa modell med 32 GB på cirka 180 euro, Prime medlemmar får det för knappt 160 euro. Priset för 64 GB-versionen är för Prime medlemmar på cirka 190 euro för icke-medlemmar bara 210 euro kommer att betalas. Omslag för Fire HD 10 kommer att kosta cirka 30 euro och finns i svart, till indigo blått, rött och lila vara. Detta innebär att tabletten i stående och liggande läge låter upp.

Alexa inne

10 för det ger Fire HD annan unik försäljningsargument: Det är den första Fire tablett som fungerar "Alexa Handsfree" kommer att ge. Detta innebär att med en aktiv trådlös anslutning kan begära mer på en knapp, till exempel (även i standby) Amazons språkassistent att spela upp en video för att hitta musik, dämpa belysningen, ställa ett larm eller visa kalendern. Som med Amazons smartem högtalare med inbyggd display "echo Show" visas för frågor Ytterligare information på skärmen. Echo show har ännu inte tillkännagivits för den tyska marknaden.

Som fruktar avlyssning, kan funktionen hos Fire HD 10 ställas in så att Alexa reagerar bara tryck på en virtuell knapp på skärmen. På tal om att lyssna: The Fire HD 10 Ingen fjärrområdet mikrofoner installeras i motsats till Amazons smarta högtalare eko-serien. Tabletten men optimerad enligt Amazon för röststyrning, så att du kan vända sig till ett avstånd av cirka tre meter vid en normal volym borde.

Amazon ser tablett anspråk på en mobil enhet som gör, till exempel i köket som ett hjälpmedel för att laga en bra siffra. Samtidigt är det naturligtvis ett bra sätt för Amazon att öka antalet sina Alexa accesspunkter. "Alexa Handsfree" 10 är inte tillgänglig för köpare av Fire HD från lanseringen finns, men görs tillgängliga via en fri over-the-air programuppdatering inom en snar framtid.

1 av 22

Marknadsöversikt tabletter (22 bilder)

Samsung Galaxy Tab 10.1 A

Med Galaxy Tab 10.1, försöker Samsung A vid en mid-range enhet med ett rimligt pris. Den 10-tums PLS panelen har en upplösning på 1920x1200 pixlar, plus en micro SD-kortplats är tillgänglig.

(Nij)