Vodafone bygger Gigabit mobilnät utan 5G

Vodafone

(Bild: AP, Caroline Seidel)

Efter telekom Vodafone lanserar nu sina första mobilnät som lovar gigabithastighet. I motsats till Telekom är att arbeta även utan 5G teknik och bärbara telefoner.

Vodafone erbjuder sina kunder först i två städer trådlösa hastigheter på upp till en gigabit per sekund. Kick-off nedgång i Berlin och Düsseldorf, då den snabba nätverks följa i Hamburg och Hannover, meddelade nätoperatören på söndag. "Så vi tar ytterligare ett steg mot gigabit samhället - och visa hur snabbt Tyskland kan surfa i framtiden"Sade Hannes Ametsreiter, VD för Vodafone Tyskland. I korthet är marknadslanseringen av de första smarta telefoner förväntas som stöder dessa hastigheter.

Topphastigheten bör vara både nya och befintliga Vodafones kunder i alla LTE priserna. I 20 städer i Tyskland Vodafone redan erbjuder upp till 500 megabit per sekund. Hastigheten är möjligt med hjälp av buntade frekvensband på den aktuella LTE-standarden. sedan tillgänglig per radiocell, är den övre hastighet tillgängliga, men den faktiska beror i varje fall på antalet aktiva användare och det optimala avståndet från vaggan.

Telekom testar 2 Gbit / s

För några dagar sedan hade den tyska Telekom skickade de första radioceller för nästa generations mobilkommunikation 5G under verkliga förhållanden i Berlin i testkörningen. Omkring fyra radioceller gör hastigheter på upp till två gigabit per sekund kan uppnås.

Standarden 5G, med hjälp av alla tillgängliga nätverk i stort sett sammankopplade via programvara bör vara tillgängliga från 2020 successivt tillgängliga. Han borde (särskilt framtida behov för digitalisering av produktionen"industri 4.0"omslaget). Motsvarande specifikationer för mobilradiostandarden 5G slutföras, dock endast i december. Av viljan Europaparlamentet om utvecklingen av 5G det på är att gå vidare i de kommande åren mycket snabbare än 4G.

Update, måndag 11:40: Vodafone har klargjort att det inte är i sin nya mobil teknik till 5G. I motsats till Telekom, växter med den första 5G "Kyl-stor" de flesta enheter, är snart att släppas smartphones från Vodafone s räckvidd med den senaste överföringsteknik, utan att ha fått vänta på slutförandet av 5G överföringsstandarder hastigheter på 1 Gbit /.(AP) /(Hag)