Retro spelkonsol Ataribox visas i 2018, kommer att kosta $ 250

Retro spelkonsol Ataribox: Visas i 2018, kommer att kosta $ 250

Ataribox

(Bild: Atari)

Den Ataribox kommer i 2018 med en hel del förinstallerade spel på marknaden. En combo AMD-chip med Radeon GPU driver spelkonsol.

Den retro spelkonsol Ataribox är att komma under första halvan av 2018 på marknaden. Detta framgår av ett pressmeddelande av företaget Ataribox. Konsolen kommer att kosta beroende på konfiguration version och minne mellan 250 och 300 dollar. På konsolen bör redan installerat många Atari Retro spel - men lovar också Ataribox "nuvarande Spel" för att nämna flera studior utan specifika namn.

Radeon GPU, Linux, full datorupplevelse

En combo AMD-chip med integrerad Radeon grafikenhet driver Ataribox. Operativsystemet Linux används ades användargränssnittet utformad för enkel hantering på TV: n. men Ataribox till ägarna också "fullständig PC upplevelse på TV" erbjudande och tillståndsansökningar, streaming, sociala medier, webbläsning, musik och mycket mer. Till skillnad från många andra TV streaming enheter eller konsoler att Ataribox "Tack vare Linux open" vara. Användare kan konfigurera operativsystemet att anpassa sig till personliga preferenser och åtkomst spel från andra onlinetjänster, under förutsättning att de är kompatibla med operativsystemet och hårdvaran enligt tillverkaren. Korrekt information förblir dock Atari skyldig - skulle vara tänkbart, till exempel integration av Steam Store.

Atari släppte också de första tre bilder av en Ataribox prototyper med trä. Konsolen kommer att ha en kortplats för SD-kort, USB-portar och en HDMI-uttag.

Bild 1 av 4

Ataribox (4 bilder)

Den Ataribox finns i två versioner på marknaden.

crowdfunding kampanj "för spelare"

Under hösten 2017 Atari planerar att lansera en crowdfunding kampanj om Indiegogo för Ataribox - som verkar konstigt om de färdiga prototyper och den planerade lanseringen, vilket bör ske senast i juni nästa år. Atari förklarade att de ville få igenom crowdfunding kampanj Atari gemenskap ombord. "Vi vill ge dig en möjlighet att få tidig Acess att peka specialversioner av konsolerna och har som aktiv partner i lanseringen den. Vi vill att du en del av historien är", Om crowdfunding kampanjer slutligen samla en tillverkare pengar för att genomföra sina projektidéer.(MFI)