Tvist om sändnings Post: Olika anspråk på mediadagar i München

ARD app

Som en del av diskussionen om radio post finns alltid kontroverser om offentliga erbjudanden på nätet. I synnerhet sändnings lag som ska vara folkbibliotek media hittills tidsgränser.

(Bild: AP, Kay Nietfeld / arkiv)

Vilket budskap kan du fortfarande lita på och varför? München mediedagarna söker ett svar på denna fråga. Först dock medie beslutsfattare diskuterar en typisk tysk fråga: månads sändningar avgift på för närvarande 17,50 euro.

VD för RTL Tyskland, Anke Schäferkordt har anklagat premiärministern att låta privata medier i konkurrens med offentliga och Internet jättar ner. Vid öppnandet av München Media Days hon sa tisdag: "Den snedvridning av marknaden med mer än åtta miljarder euro sänds bidrag på ARD och ZDF måste bromsas till sist. Eftersom resultaten av statsministrarna konferensen förra veckan visar sammanflätning av politik, organ och institutioner är fortfarande tät. Ingen vågar närma sig välbehövliga, verkliga förändringar."

Statsministern hade kommit överens om förra veckan i Saarbrücken som kommer att få större frihet i sitt redaktionella innehåll på Internet ARD, ZDF och Tyskland radio. Schäferkordt kritiserade: Den offentliga sändningar så få jobbet, "avgifts medel för att stärka den amerikanska plattformar genom fritt tillhandahållande av originalproduktioner, medan den privata media (...) förhandla med dessa plattformar på lönsamma affärsmodeller. Hatten av till toppen av den snedvridning av konkurrensen!"

Pengar och politik

Framtiden ARD ordförande Ulrich Wilhelm avvisade mediedagar från förslaget att lämna en del av sändnings Bidrag privata aktörer: "Den privata har mycket höga vinster, har tjänat väl under åren. I detta avseende kravet på offentliga medel verkar konstigt." Trots fullt kontanter andelen politiska erbjudanden har sjunkit vid större privata kanaler. "Innan man kommer hit med offentliga medel som egen budget situation här kan säkert ge mer"Sade BR-regissören Wilhelm, som tar över i början av januari ARD ordförande.

Värd för mediedagarna Siegfried Schneider hade föreslagit en reform av sändnings bidrag till förmån för privata vårdgivare på måndag: "En del av den årliga intäkter kan annonseras så, till exempel för produktion av en politisk tidskrift. Detta är alltså såväl privata som media public service skulle kunna tillämpas"Schneider sade den tyska Press Agency. Han är ordförande i den bayerska tillsynsmyndigheten för Commercial Broadcasting och för närvarande ordförande i Directors konferensen för statliga medierna myndigheterna i Tyskland.

fria rum

Google Tyskland chef Philipp Justus kallas i München mer utrymme för digitala medier: "Jag ser i Tyskland är fortfarande alldeles för gemensam vilja att begränsa varje nytt medium omedelbart ändra reflex förordningen." På så sätt kunde Tyskland inte vara internationellt konkurrenskraftiga. "Vi behöver fler möjligheter för digital innovation och inte outbraking eftersom vi anser att vi måste skydda gamla modeller"Justus sagt.

En stor trend är övertygade om Googles chef digital röst assistent: "Samspelet mellan användare och enheter kommer att ske mer och mer om talspråk under de kommande åren." På mobila enheter, kommer en av fem Google-sökning redan talat i stället för skriftligt.

Dessutom är självgående framtidens bil en stor möjlighet för medialeverantörer Enligt experter: "Om restiden för fritid, är förarsätet på TV soffan"The Vodafone Tyskland vd Hannes Ametsreiter sagt. Föraren i framtiden har då en hel del tid på att använda media. I synnerhet kommer användningen av video fortsätter att öka. "Mobiltelefonnätet är en mycket unik videonätverk. Vi räknar med att 80 procent av användningen av ett mobiltelefonnät inom en snar framtid kommer att bli video."

infrastruktur

Ametsreiter krävde en snabb expansion av infrastruktur och nästa generations mobila 5G: "En Gigabit offensiv för landet är mycket viktigt. Tyskland släpar efter här." I alla regioner i Tyskland måste det finnas fiberanslutningar: "Glasfiber skapar en transport ljusets hastighet. Detta är transportkapaciteten och anslutningen för de kommande 50 till 100 år."

Bland de 31 medie dagarna Munich mer än 400 talare och upp till 6000 besökare väntas. Mottot för tredagarskongressen är: "Media, Trust, Machines - förtroende för den nya medieföretag",(Bernward Loheide, dpa) /(Jk)