Gamescom Sammanfattning: toppar och Flops av redaktionen

Gamescom Sammanfattning: toppar och Flops av redaktionen

(Bild: Hartmut Gieselmann / H)

Spel fanns på Gamescom naturligtvis överflöd, och även nya succé meddelanden var knappa, fann vi ett stort antal tips och några oväntade icke-starter. Trots en kåk mässan detta år var fantastisk runt.

Så stor som årets Gamescom aldrig varit. Här drar vi ett CV och lägga den i bilderna distanser, våra personliga höjdpunkter och besvikelser förut. Vi på Heise redaktörer var tillsammans med våra författare för första gången med en nio-medlem laget. Inte bara det utställning och konferens har förts fram av en vecka, och Begleitprogrmm har ökat.

En översikt över alla Heise meddelanden till Gamescom med över 70 Firsts, hands-on intryck och bakgrundsinformation är vår Gamescom ämne sidan.

1 av 23

Gamescom: Toppar och Flops av ledaren (23 bilder)

Peter Kusenberg, Top 1:

Super Mario Odyssey Nintendo, släpptes i slutet av oktober 2017 för Nintendo switch.


Locket är nyckeln till framgång i den första Mario 3D äventyr på strömbrytaren. Rörmokaren löser med kvickhet och med huvudet som täcker en del av problemen och ger med detta hat-trick av frisk luft till serien, förutom den första framträdande av Nintendo maskot i den mänskliga världen. Så mycket roligt har gjort sällsynt som med denna Flera Gamescom Vinnarna en Mario tour.
(Foto: Nintendo)

Mässan läses

Stor på falska detta år, de polska utvecklarna. I skuggan av CD Projekt Red en blomstrande utveckling gemenskap har skapats med våra grannar, som nu är en världsledande. Även om CD Projekt Red detta år "bara" den Witcher utlöpare "Gwent" visade vi förvånad över VR demo på Tjernobyl av The Farm 51 eller den sofistikerade turbaserat taktik spel "The Phantom Läran" Creative Forge spel.

Av dessa kan man lära sig en hel del i det land där tidigare poeter och tänkare. När allt kommer omkring, kanslern lovade i sin minutiöst koreograferade kampanj utseende för att försöka hjälpa spelutvecklare i Tyskland i framtiden starkare. Det ska bli intressant om att följa konkreta åtgärder. Det skulle vara meningsfullt allt i att bredda sin bas, för om en Industriezugpferd snubblar gånger - om så bara på grund av ett fåtal "sillier" Milligram kväveoxid - det är bra om andra branscher kan kliva in. Men framför allt indie kommer mer bör bibehållas i det här landet, annars kreativa hjärnor vandra vidare.

Elva timmars arbetsdag

När allt kommer omkring, har ett runt det lite emanciperade konferensprogram amerikanerna och gjorde Devcom istället för GDC sin egen konferens på benen. Visst kan man argumentera om huruvida det är vettigt att lansera en sådan konferens på en söndag, och även utrustning med hög kaliber högtalare är verkligen utbyggbar. Ett första steg är klar men ändå.

Sammantaget har Terminvorverlegung (press dagen var första gången på tisdagen för besökare öppnades på onsdag) ledde till en betydande avkoppling - det var inte minst en förlängning av öppettiderna av verksamheten hallar 9-20 pm. Även besökarnas hallar var återigen såldes ut varje dag, slutade publiken - åtminstone för vår turné på fredag ​​- inom vissa gränser. Mapparna initierade strömmarna skickas genom salarna och utomhus mellan hallarna kan du snabbt in i öppna och göra en liten paus. Hatten av för en sådan en smord nuvarande organisationen.

I hallarna särskilt eSports spelet dominerade. Under stora protester moderatorerna sköt fans "League of Legends" & Co. och kastade digitala karameller till folket - Kölle Alaaf.

E3 eftertrupp

Eftersom det kommer inte heller märkt så att mängden premiärer och Firsts på mässan i år visade sig mycket dålig. Microsoft meddelade "Age of Empires 4" , Dock utan att visa scener och Ubisoft gjort med "anno 1800" bra på - efter en hemmamatch för Blue Byte. Annars fanns det ingenting som inte redan visats på E3 bland storfilmer.

Den tidsmässiga närheten av Gamescom E3 har länge varit ett problem för förlag. Branschledare Sony flyttade också eftersom hans konsekvens och presenteras i Köln endast minimiprogram. I Europa fokuserar koncernen under tiden spelen veckan i Paris. Det blir återigen att följa nya meddelanden i början av november. Ta två svarade mer radikal och inte bara reste till Köln. Din drivkraft Rockstar Games kan vara rättvis framträdanden förmodligen spara eftersom "Red Dead Redemption 2" kommer sedan sälja tiotals miljoner gånger under det kommande året, även om utgivaren meddelat att man endast i en annons.

Indies organiserar

Men Gamescom inte spela första fiolen i de stora förlagen kan mässan även använda till fördel. Så indie Booth var i Hall 10,1 med 60 utvecklare på 1000 kvadratmeter större än någonsin tidigare. Här spelarna kunde möta utvecklarna av små studios direkt och prata butik med dem. Jämföra kvaliteten på spel med de förra året, då du inser professionalisering. Under tiden kan små grupper wuppen stora projekt som kan producera relativt billiga tack vare den populära motorer som Unreal och enhet, samtidigt snygg. (Hag)