HTC Vive försökte med Noitom-Hi5 handsken: Utan tillgång controller i VR

HTC Vive försökte med Noitom-Hi5 handsken: Utan tillgång controller i VR

Den Noitom-Hi5 handske arbetar med den nya Vive Tracker.

(Bild: The H / JKJ)

"Vive Tracker" är HTC: s nyaste tillbehör till VR headset Vive. Spårningsenheten kan klistras på objekt för att få dem till VR. Vi har en av de intressanta tracker tillbehör testade: datahandske Noitom Hi5.

HTC vill göra det ännu enklare för tillverkarna (och amatörer) nu för att få föremål i den virtuella verkligheten. Hittills har utvecklarna tillgripit för att hålla den konventionella HTC-Vive-handkontrollen tejpade till objekt (till exempel uppstoppade djur). med "Vive Tracker" Det finns nu en officiell tillbehör för sådana ändamål. Den tracker är betydligt mindre än handkontroll, eftersom det kräver ingen grepp.

Bild 1 av 4

Tillbehör till Vive Tracker (4 bilder)

Den Vive Tracker är en liten puck, de amatörer och tillbehör tillverkare kan monteras på varje objekt för att föra dessa till VR.
(Bild: The H / JKJ)

På CES visar HTC ett antal komponenter baserade på den nya tracker, till exempel, ett basebollträ och en pistol. Vi kunde redan prova de mest intressanta tracker produkten: Hi5 uppgifter handske av den kinesiska motion capture utvecklare Noitom ("Motion" bakåt).

Otroligt, de handsken ökar oerhört tjock att känna jämfört med konventionella handen controllers: Det kändes på kort provkörning mer realistiskt att röra saker i VR, om du inte redan har något annat - regulatorn - håller i handen. Den Noitom Hi5 Glove har byggt en IMU för varje finger (Inertial Measurement Unit, så gyroskop, magneto och accelerometer). Detta är inte bara upptäcka om fingrarna sträcks eller böjs, men även om de är, till exempel, förflyttas i sidled.

Noitom-Hi5 handske kommer under våren 2017

I praktiken fungerar det förvånansvärt bra: i en utvecklad Noitom i Unity demo kan vi lätt plocka upp föremål, kasta upp och fånga den igen. Rörelsen av de virtuella fingrar sammanföll i stort sett med verkligheten - bara ibland den konstgjorda handen kände "falsk" på.

Den Hi5 handsken kommer under våren på marknaden. Detaljer som pris och batteritid (i varje handske sätta en AA-batteri) kallas inte Noitom. Även för Vive Tracker är inget pris känt.

(JKJ)