Linuxkärnan gör hoppa till version 4.0

Linuxkärnan gör hoppa till version 4.0

Nästa mitten av april efterlängtad version av Linux-kärnan kommer att bära versionsnummer 4.0. Bland dess viktigaste innovationer kernel lapp Live med vilka sårbarheter i kärnan fix utan att starta räknas.

Två veckor efter utgivningen av Linux 3.19 Linus Torvalds släppte den första betaversionen av efterföljaren. Denna version, dock inte bära beteckningen 20,3 men 4,0; avgörande för detta steg var en undersökning nyligen frågade i Torvalds för yttranden till nästa version beteckning. Precis som hoppa från 2.6.39 till 3,0 i maj 2011, förändringen till 4,0 ur ett tekniskt perspektiv är i stort sett meningslöst, eftersom nästa version inte utvecklades annat än deras omedelbara föregångare och därför medför förändringar till den vanliga nivån.

Bild 1 av 6

Första utgåvan kandidat Linux 4.0 (6 bilder)

I Google + mästare tuning för version hoppa till cirka 29.000 röster samlats.

Bland de viktigaste nyheterna i mitten av april väntade Linux 4.0 kernel lapp Live kommer att omfatta; en teknik med vilken sårbarheter i kärnan kan lösa under drift och därmed undvika återstart. Ett nytt hot mot säkerheten systemet inte att fungera eftersom den levande lapp du måste ladda moduler. Angripare som har fått denna förmåga kan redan servera med nuvarande kärnversioner någon skada och även ändra kod.

Kärnan utvecklarna har också förbättrat stöd för fläktstyrning och Displayport ljud att frigöra Radeon förare. Ext4 filsystemet har ändrats så att den är lämplig för användning på minnet liknande lagring hårdvara, som inte förlorar den information som lagras i båda fallen. Dessutom utvecklarna vill ha förbättrat hastigheten på dm-crypt, som används i kryptering av databärare. Uppgifter om dessa och andra nya funktioner kommer att ge kärnan log vid heise öppen och c't.

Efter lanseringen av den första betaversionen, stabiliseringsfasen inte göra några större förändringar i Torvalds och hans kollegor börjar nu. Linux 4.0 utvecklades som sina föregångare, en med bara 9000 förändringar i huvud utvecklingsfasen, dock en av de mindre kärnan utgåvor, så sent det var oftast en eller två tusen fler förändringar. Vid denna liten nedgång semester kommer sannolikt att bära skulden i slutet, eftersom de föll, denna gång i den period då många av de förändringar som införts för Linux 4.0 har utvecklats.(THL)