Virtual Reality Mobiltelefon Holder Durovis Dive i test

Flap, mobiltelefon ren - som är den virtuella verkligheten glasögon: Som enkel funktion VR smartphone hållare som för närvarande ökar i popularitet. Men medan de flesta projekten är fortfarande i finansieringen skede är Durovis Dive nu den första kommersiella VR-ram på marknaden. Bakom Durovis infekterade Stefan Welker från Bonn, som grundade med sina selbstausdruckbaren OpenDive mobila VR vågen. Welker och hans team erbjudande på sin hemsida inte bara OpenDive utskriftsfil för 3D-skrivare, men också en SDK för att göra smartphone apps virtuell verklighet kompatibel - både gratis.

De som inte har några 3D-skrivare och känns inte som Frickeln blir för 50 euro (plus frakt) med Durovis Dive en robust, väl hölje. Till skillnad från den OpenDive variant måste man inte driva smartphone noga, men kan nu öppna en dörr och helt enkelt sätta enheten - som inte bara lättare, men du riskerar mindre repor. Bakstycket skyddar en skumdyna, skärmen är på mjuk silikon. The Dive är att arbeta med alla smarta telefoner storleksklass 4 till 5 inches. Vi testade ramen med en Nexus 5

Som med OpenDive dålig syn kan justera och tillbaka för att driva linserna deras synskärpa - oberoende för varje öga. I testet arbetade detta upp cirka -6 dioptrier. Genom förskjutning av linserna kan justeras också läsavstånd. Medan linshållarna ofta väckts i OpenDive i ett lutande läge, vilket resulterar i en förvrängd bild kan du bara röra sig i två riktningar när de Durovis Dive tack vare styrskenor.

1 av 8

Durovis Dive och kompatibla program (8 bilder)

Är det Durovis-Dive-frame utrustad med en smart telefon, du bara kan bandet på som en skidglasögon.

Den tjocka känsla är imponerande. Den medföljande linser är dock betydligt mindre än till exempel i Oculus Rift glasögon. I Dive användaren upplever alltid en del av ramen i det perifera synfältet. Men Welker och hans team arbetar redan på förbättrade linser; den medföljande kan bytas ut lätt - kanske lite för lätt, manipulering de föll oss ofta av misstag från hållaren.

Åtminstone enligt Android, det finns redan en hel del kompatibla program (se bilder väg). Durovis planerar också en app launcher för virtual reality programvara. I iOS AppStore hittills har vi inte hittat en matchande apps - men det är förmodligen bara en tidsfråga: Med utvecklingsmiljön Unity programmerade apps kan anpassas via gratis Durovis SDK snabbt för Virtual Reality.(JKJ)