Flash File System f2fs i Linux integrerade

Linus Torvalds har integrerat koden för att stödja de filsystem f2fs i huvud utveckling gren av Linux-kärnan, i det just framställda Linux 3,8 (u. A. 1, 2, 3). Den presenterades i oktober f2fs främst utvecklats av Samsung anställda filsystem som är speciellt anpassade till behoven av skivor som använder flash-minneskretsar och en ganska enkel hålls flashöversättningslager (FTL) ingår - inklusive USB-minnen, minneskort såsom eMMC och SD-kort såväl som lagringsmediet som finns i kameror, tabletter och smartphones.

F2fs är en log-strukturerat filsystem (LFS), som arbetar på liknande sätt Btrfs med kopia-on-write (COW) - när en fil skrivs över, skapar filsystemet de nya data från en annan plats och stryks hänvisningen till gamla data. Till skillnad från Btrfs eller Ext4 men f2fs disk fyller sekventiellt - så det bryr sig inte om fragmentering och skicka nya data från att komma bakom den tidigare använda punkten. Först när den kommer till slutet av volymen, startar det igen front och använder för att lagra tiden befriade områdena där. Liknande mekanismer använder också flashöversättningslager av flashminnes - för att säkerställa, bland annat för enhetlig användning av flash chips, eftersom de klarar endast ett begränsat antal skrivningar. F2fs är utformat för att säkerställa att filsystemet och flashöversättningslager harmonisera; Dessutom, för att utformningen av f2fs undvika några kända problem i AKU filsystem. Ytterligare information om de f2fs förklarar tillhörande kärnan dokumentation och en artikel om LWN.net; Den senare kommer från Neil Brown, som övervakar MD programvaru-RAID koden för kärnan och mdadm.

De användarrymden verktyg "f2fs-tools" att skapa en f2fs enhet finns i Kernel.org. Filsystemet är bara en av många förbättringar som Linus Torvalds har integrerats i huvudutvecklingsgren sedan lanseringen av Linux 3.7. Sammanslagningen fönster fas där det tar nästan alla större innovationer för en ny version är vanligtvis två veckor; Därför bör kopplingen fönstret Linux slut 3,8 helgen. Efter första hand bara fixar och små, ofarliga förändringar i huvudutvecklingsgren införlivat; förutsatt att kärnan utvecklare arbetar på vanligt rytm, Linux bör 3.8 släpptes i februari.(THL)