GeeksPhone pension och lämnar samhället vara MultiOS

Webbplats Black Phone

Den spanska tillverkare som har fört vissa Android smartphones och hyped svart telefon på marknaden kastar in handduken och lämnar samhället vara MultiOS.

Den spanska smartphone tillverkaren GeeksPhone ger upp. "Vi lägger utvecklingen av vår multi-OS-plattform i händerna på användarna," stod det i en release som släpptes på torsdagen företaget. Efter sex år och sex smartphone-modeller företaget hade kommit "en cykel end" på. Samhället hade överlämnats som en del av vad som är tillåtet, nödvändiga för utveckling av verktyg. Teknisk support för enheten kör oförändrad.

Revolutionen är över

"Följ med oss ​​leder den mobila revolutionen" fortfarande står på platsen för det spanska företaget. GeeksPhone grundades 2009 av Rodrigo Silva-Ramos och Javier Agüera att utveckla en Android smartphone för nördar. Senare GeeksPhone tog också Firefox OS i programmet, vilket innebär att revolutionen slutligen en dual-OS smartphone ut.

Genom ett samarbete med mjukvaruleverantören Silent Circle GeeksPhone har också utvecklat den svarta telefonen, som lovade en särskilt hög skyddsnivå med Android derivat PrivatOS, men har sjunkit upp till förväntningarna. I februari hade vägar partners separeras igen. Under Silent Circle hade helt tagit över utvecklingsföretag gemensamt fastställts för Black Phone.

nya utmaningar

Detta även de flesta utvecklare har bytt till Silent Circle, sa det i en skrivelse av den 20 juni, men publiceras endast på torsdag release. Den GeeksPhone partner Ana Gay Puente och Javier Agüera har förändrat företaget. Medgrundare María Alzola har lämnat företaget. Rodrigo Silva-Ramos och Angel Sánchez Díaz kommer nu stämplas som "nördar! Me" utveckla wearables.

(VBR)