Avgas skandal VW omställningsplan förbryllad experter

grid

Detta galler kommer att spara Volkswagen miljoner.

(Foto: Volkswagen)

Avslutade en liten plast mesh avgas skandal? Åtminstone att Volkswagen vill göra tror och säljer den föreslagna lösningen en framgång. Men det finns en hake, mina branschexperter.

I grund och botten, det är bara en liten sak. Men på VW i Wolfsburg är de nuförtiden även lite stolt över den lilla nätet. Efter veckor av avgas skandalen är inte vanligt. "Det verkar ganska enkelt, nu installeras som ett rutnät, men det var komplicerat att uppfinna det"Sade VW talesman Pietro Zollino teknik. med "avancerade simuleringsmetoder" var VW ingenjörer lyckades det ändå. Slutligen VW kan sälja en framgång igen - även om det är bara en enkel plaströr.

Så VW säger lösningen nu hittats. Så VW säger lösningen nu hittats.(Foto: Volkswagen)

små framgångar

Jämfört med perioden före avgas debaclet låter fortfarande ganska blygsam. Eftersom VW chefer var nästan ingen möjlighet att betona den höga engineering Wolfsburg utvecklare och nuvarande VW som en pionjär i branschen. Nu är det ett litet rutnät som VW åtminstone ska returnera en del av denna självmedvetenhet. Men kan de så kallade flödes straighteners uppfylla förväntningarna?

"Jag är förvånad, naturligtvis, vet att en sådan enkel del är att vara lösningen nu"Säger Jörn Getzlaff av FH Zwickau. "Men det är möjligt." Enligt Volkswagen har den tyska federala Motor Transport Authority (KBA) redan bekräftade remodeling planer. Du måste nu tas bort permanent för varje modell, är det ur KBA.

Avgas skandalen vid VW

Avgas skandalen vid VW

VW har utrustat miljoner motorer med programvara för att manipulera utvärderingen av förorenande utsläpp. Trigger skandalen var undersökningar av US Environmental Protection Agency.

  • Avgas skandal menar vad översteg gränserna från andra tillverkare
  • I dimman av avgas skandalen Genomgång och teknisk bakgrund för VW-affären
  • Kompromiss med de amerikanska myndigheterna: VW tar en annan hinder i avgas skandalen
  • VW är målet för den amerikanska justitie
  • US Environmental Protection Agency: VW fusk av mjukvara

Lösning: Flödesstraightener

Vad som gör detta flöde likriktare ändå? Det är i den del av en liten mesh, så att säga, tar den virvlande luften som strömmar genom luftrenaren mot motorn, i ordning. Därför kan den så kallade luftmassemätaren ge mer noggranna resultat, förklarar VW talesman. Och det i sin tur kommer att leda till motorstyrenheten kan anpassa den aktuella bättre och även minska utsläppen av kväveoxider.

Men vad är haken? "Om förbättra nivåerna av kväveoxid, måste åtminstone en annan värde försämras"Ferdinand Dudenhoeffer vid University of Duisburg-Essen är säker: "Allt annat skulle vara att det omöjliga." Även motoringenjör Getzlaff tycker det är mycket troligt: "I första hand skulle konsumtionen öka."

Det skulle kunna leda till nya problem för VW men. "Det finns domar detta tillstånd av konsumtionen på prov får inte vara mer än tio procent högre än det värde som tillverkaren påståenden"Säger Getzlaff. "VW kommer att försöka hålla sig inom denna ram." VW chefen talesman Hans-Gerd Bode sprida optimism i alla fall: "Vi kan säga att varje motor när vi har analyserat varje bil först. VW är "Målet är att ha någon konsumtion eller ens att offra prestanda, nära."

Billiga montering

VW skulle göra det, skulle det vara en billig lösning för VW. Getzlaff uppskattar kostnaden för flödet likriktare "väl under en euro", Dudenhoeffer har redan räknat ut att VW skulle behöva axla mindre än 500 miljoner euro kostnaden för konvertering av motorer i 1,6- och 2,0-liters. Det skulle vara en bra bit under de 6,7 miljarder euro som VW har täckte hela kostnaden för den tekniska lösningen för de drabbade cirka 11 miljoner bilar.

Industri insiders Frank Schwope Nord LB konstaterar dock att det största ekonomiska hotet för VW fortfarande härrör från de legala riskerna: möjliga böter och stämningar från konsumenter och aktieägare. Däremot kommande kostnader för förnyad teknisk utrustning faller sannolikt snarare mindre viktigt.

Många frågor obesvarade

Dessutom presenterade rekonstruktionsåtgärder för att få endast bilar i Europa lagligt kompatibla utsläpp. North American VW måste utveckla sin egen lösning och det - som visade att företaget talesman redan - kan det vara lite svårare, eftersom det gränserna åter strängare än i Europa. Frågan är, som föra kväveoxidutsläpp bilarna i fråga på prov när manipulation programvara är avstängd. Då kunde åtminstone gissa om avgas problem i USA någonsin kan lösa en konvertering. Men för detta VW är tyst hittills.(Felix Frieler, AFX) /(Mho)