Hands-on: nya Velleman 3D-skrivare Vertex K8400 i testet

Hands-on: nya Velleman 3D-skrivare Vertex K8400 i testet

(Bild: Mathias Wilhelm)

När den belgiska tillverkaren Velleman sälja sin första 3D-skrivare Kit halvt år sedan, återförsäljare såsom Conrad, Reichelt och Segor tog honom i programmet. Nu efterföljaren är att vara hade. Make-författaren Mathias Wilhelm har provat det.

Det andra försöket: 3D-skrivare Vertex K8400 av Velleman kostar som ett kit med en extruder 700 euro. Det andra försöket: 3D-skrivare Vertex K8400 av Velleman kostar som ett kit med en extruder 700 euro.(Bild: Velleman)

Företaget Velleman var tvungen att förlora ett gott rykte som tillverkare av elektroniska kit, när hon 2013 skjuts framåt i rörliga terrängen i 3D utskrift - i samband med utveckling som på en gång också återförsäljare som Conrad, Reichelt och Pearl för 3D-skrivare intresserade sitt sortiment. Den färdiga enheten K8200 fann vi vid den tiden också en hel del att förbättra sitt besök i c't testlabb sedan. Ju mer spänd du kan därför efterträdaren vertex K8400 vara de första prototyperna vi kunde ta tillbaka i maj förra året på 3D-skrivare Mass FABCON 3D i Erfurt inspekteras.

1 av 14

Försökte: 3D-skrivare Vertex K8400 från Velleman (14 bilder)

Nautilus Transmission: 3D-modell

Nautilus redskap består av fyra delar - ses här som en 3D-datamodell.
(Bild: Mathias Wilhelm)

Den make-författaren Mathias Wilhelm har använt de fria dagar mellan åren att bygga upp sin personliga kopia av vertex K8400, till kommissionen och testa omfattande - hans erfarenhet han beskriver i detalj i sin översyn av den nya Velleman 3D-skrivare på webbplats tyska märke (tidigare c't hack). (Peter König) /(PEK)