P2P Streaming: Popcorn Tid nu i webbläsaren

P2P Streaming: Popcorn Tid nu i webbläsaren

(Bild: Skärmbild)

Popcorn Time strömmar olagliga kopior av filmer via BitTorrent-protokollet till hemanvändare. Denna mardröm Hollywood finns nu i webbläsaren.

P2P streamingtjänst Popcorn Tid kan också användas via webbläsaren nu. Användarna kan förvänta enligt popcorninyourbrowser.net en sökning i vilken de önskade filmerna kan matas in. Om man har gjort sitt val, då spelaren öppnas direkt i webbläsaren.

Även att strömma utsikterna för de senaste storfilmer gratis, låter lockande: Popcorn Tid drar från illegala kopior, som strömmas via BitTorrent-protokollet direkt från nätverk för utbyte. Vem använder tjänsten måste förväntas att inte bara ta emot data, men också de mottagna delarna åter släpptes i BitTorrent-nätet. Och på så sätt gör att du ser straffbara enligt tyska lagen om upphovsrätt.

Popcorn Tid infördes först i februari 2014 och fick snabbt rykte som "Hollywood värsta mardröm". En månad senare, den ursprungliga utvecklarna avslutat sitt arbete - efter påtryckningar från filmindustrin. Men strax efter nya utvecklare av öppen källkod accepteras. Samtidigt finns det olika gafflar, applikationer finns som stationära versioner samt en app för Android och iOS sedan.

[UPDATE, 2015/05/21, 08:30]

Den strömmande funktionen på nämnda ställe är redan uppkopplad igen. Tydligen brådskan var för stor för endast baseras på ett testkonto med tjänsten Coinado erbjudandet, sa det i ett uttalande. Samtidigt måste vi korrigera vår syn på igår onsdag: Användare av strömmarna var tydligen anslutna endast via http med servrar av tjänsten Coinado, som då skulle fungera som en torrent-klient och som filmer för streaming. Så att användarna skulle förmodligen inte automatiskt gjort straff, men bara flyttas i en juridisk gråzon. Vi ber om ursäkt för felet.

(AXK)