Poll: 78 procent av tyskarna använda smartphones

Poll: 78 procent av tyskarna använda smartphones

så att 90 procent av tyska smartphone-användare ta bilder.

Smartphone användning i Tyskland fortsätter att växa, särskilt hos äldre. blir allt viktigare att göra det "Internet of Things", 46 procent kan tänka sig att styra framtida hushållsapparater och hemautomation via mobiltelefon.

För närvarande 54 miljoner tyskar använder en smartphone enligt en undersökning från en ålder av 14 år. Andelen har ökat jämfört med föregående år med fyra procentenheter till 78 procent, branschorganisationen Bitkom sägas på onsdag. Sedan 2012 hade användningen aktie mer än fördubblats. Således särskilt hög var ökningen av äldre (över 65 år): Det klättrade smartphone användning, enligt undersökningen representant inom ett år med elva procentenheter till 39 procent.

blivit oumbärlig

Inom ett decennium, smartphones är det från en nischprodukt "blivit en oumbärlig följeslagare i vardagen nästan alla människor. Så fort någon annan teknik hittills spridit"Sade Bitkom styrelseledamot Hannes Ametsreiter strax före Mobile World Congress. Världens största trådlösa mässa kommer att äga rum från 27 februari - 2 mars i Barcelona.

Och vad smartphone används främst? Inte konstigt att 100 procent av de tillfrågade att kalla det. 90 procent använder den som en kamera eller videokamera, 79 procent som en sökmotor. De följs av funktioner vi lyssnar på musik (69 procent), läsa nyheter (69) eller användning av sociala nätverk (68).

Nya enheter föredrages

Endast tolv procent har en modell som är äldre än två år. För nästan en fjärdedel av smartphone är ett till två år. 63 procent har en modell som inte är äldre än ett år. Av en ny enhet, de flesta (55 procent) önskan om en mycket längre tid. Hög, är behovet av att mer minne (42 procent).

"I år stabiliserades den smarta telefonen marknaden på en hög nivå. Många konsumenter är intresserade av de senaste modellerna och är villiga att betala för det och återigen mer", Nämnda Ametsreiter. Bitkom hänvisar till aktuella prognoser vid European Information Technology Observatory (EITO) efter 2016 i Tyskland 25,1 miljoner enheter såldes, 4,4 procent mindre än föregående år. 2015 uppnåddes med 26.200.000 föregående topp. Försäljningen minskade 2016 med sex procent till tio miljarder euro.

Ett fokus för undersökningen varierade "Internet of Things", 46 procent kan tänka sig att styra smartphone framtida hushållsapparater eller byggtjänster. Redan har många användare kopplat sin mobiltelefon med andra vardagliga föremål, såsom med bil (36 procent), med en smart Watch (19 procent) eller ljudenheter (15 procent).

(AP) /(Mho)