Trump: Apple ønsker å bygge store fabrikker i USA

USAs president Donald Trump.

Apple-sjef Tim Cook hadde lovet ham tre "store, vakre planter" å bygge i USA, sa den amerikanske presidenten - uten å nevne detaljer. Apple kan så langt bare ferdig med Mac Pro i USA.

Etter å ha gitt USAs president Donald Trump Apple har planer om å bygge "tre store vakre fabrikker" i USA. Apple-sjef Tim Cook hadde lovet ham tre "big big big" produksjon, sa Trump i et intervju med Wall Street Journal. Han fortalte Cook så lenge Apple ikke bygge fabrikker i dette landet, vil han ikke se sin regjeringstid som økonomisk suksess, så Trump - Cook hadde kalt ham og fortalt "gå videre" i saken.

Detaljer om Apples påståtte planer for bygging av fabrikker ikke nevne Trump. Apple vil ikke kommentere uttalelsen i forhold til næringslivsavisen.

Apple produksjon i USA, en kampanje løfte av Trump

Presidenten har gjentatte ganger understreket under valgkampen at han ville bringe Apple å "bygge sin jævla datamaskin og ting i dette landet heller enn i andre land". Apple kan produsere iPhone og andre produkter hovedsakelig i Kina, ble bare den endelige monteringen av Mac Pro flyttet tilbake til USA for flere år siden - men også utført der av en kontrakt produsent. Hvorvidt Apple Spurte lovet nye Mac Pro er også laget i USA, er fortsatt uklart.

Apple ønsker å investere i amerikanske fabrikken jobber

Tilbake footwall velig Apple planer sammen med kontrakt produsent Foxconn, en milliard-dollar investering i amerikanske fabrikker, Foxconn konsernsjef Terry Gou, men trakk planene om våren i tvil: Det ville trent arbeidere og leverandørkjeden mangler - og statlige incentiver. Foxconn planlegger å bygge en stor amerikansk plante, sannsynligvis i delstaten Wisconsin, Trump nå erklært mot næringslivsavisen.

Apple annonserte i mai til å sette én milliard amerikanske dollar i amerikanske fabrikken jobb å støtte "avanserte produksjonsjobber," av sine egne fabrikker, men ble ikke det nevnt. 200 millioner amerikanske dollar det allerede gikk til USA-baserte glass produsent og Gorilla Glass Asfaltutleggere Corning, iPhone maker arbeider med i mange år.

Angivelig, har Apple bedt sin kontrakt produsenter i det siste året til å utforske en produksjon av iPhone i USA. Apple CEO hadde erklært slutten av 2015, har den viktigste grunnen for produksjon i Kina ikke ligge i de lavere lønnskostnader, men i ferdighetene til lokale arbeidere. Sammenlignet med USA er det i Kina om et mye høyere antall dyktige verktøymakere fordi yrkesopplæring er rettet til produksjonen.

Bilde 1 av 3

Glassproduksjon for Apple i Corning (3 bilder)

Arbeidere ved Corning.
(Bilde: Apple)(LBE)