Secure Smartphone: Silent Circle släppt Black Phone 2

Black Phone 2

The Black Phone 2 finns för närvarande endast tillgänglig för amerikanska kunder.

(Bild: Silent Circle)

The Black Phone 2 finns idag för 799 dollar i USA. Enheten riktar sig till företagskunder och är kompatibel med Android for Work.

Krypto tjänsten Silent Circle släpptes med Black Phone 2 uppföljaren till marknadsförs som säker smartphones Black Phone. Enheten kommer att finnas tillgänglig i tre versioner, var anpassad till LTE band i USA, Europa och Storbritannien. På den officiella hemsidan, kan bara den amerikanska versionen till ett pris av $ 799 köpas hittills. När de andra två varianterna följer, är fortfarande oklart.

genomsnittliga hårdvara

Hårdvara specifikationer är ännu ganska genomsnittliga föregångare. 5,5-tums skärm har en 1920 × 1080 pixlar på. I den svarta fallet en åtta-core processor Snapdragon sitter 615 Qualcomm 1,7 GHz och 3 GB RAM. Det interna minnet på 32 GB kan utökas via microSD-kort. Den bakre kameran har en upplösning på 13 MP. På framsidan av en lins med 5 MP används. Den integrerade batteri med 3060 mAh kan inte bytas ut. Ytterligare funktioner som trådlös laddning och NFC Silent Circle undvaras Black Phone. 2

Enhetshantering och virtuella miljöer

Smartphone stöder Googles Android for Work, organisera Android-enheter för sina anställda med företaget och kan backa. Stöd för Mobileiron, SOTI, gott och Citrix finns också på Black Phone. 2 Jämfört med föregående nyhet är Spaces funktionen. Så att användarna kan skapa olika virtuella miljöer med individuella säkerhetsalternativ. Således är miljön annorlunda för privat bruk av företaget i ansökan, bland annat genom appar och platsen för data. Företag kan skapa sina egna affärsmiljöer och hantera dem för sina anställda.

Åtkomst begränsningar för apps

Operativsystemet fungerar på Black Phone 2 enskilda. Programvaran har utvecklats av Silent Circle och är baserad på Googles Android. Om PrivatOS Security Center och åtkomsträttigheter för varje installerat appen kan ställas utöver de arbetsmiljöer. Silent Circle är så övertygad om PrivatOS säkerhet som har integrerats i svart Phone 2 fabrik i Google Play Store. En funktion som ännu inte var med den första Black telefon tillgänglig.

Hur säker är Black Phone 2?

Liksom sin föregångare, och Black Phone 2 levereras med chatt och telefontjänst av Silent Circle. Så telefonsamtal, sms, videokonferenser och dataöverföring kan krypteras.

Hur säker Black Phone 2 verkligen är återstår att se under de kommande månaderna. Senaste cent, upptäcktes i föregångaren till svart telefon flera kryphål som tillåter smartphone kan helt fjärrstyrd bland andra.

Men integritet och kryptering ska förbli de drivande krafterna i Svarta mobiltelefontillverkare Silent Circle - men företagets grundare och PGP uppfinnare Phil Zimmerman varnade redan innan bedräglig trygghet: "Om institutioner som NSA försöker övervaka en individ, kommer de att hitta ett sätt, antingen genom en mikrofon i lampan. Ingen enskild produkt kan skydda mot, men vi kan erbjuda en säker produkt." (Denise Bergert) /(ANW)