Ultraljud scanner i fickan kommer att sätta nya standarder i pris och praktiska fördelar

Ultraljud scanner i fickan kommer att sätta nya standarder i pris och praktiska fördelar

Stora apparater ger de bästa bilderna, men en ny typ av ultraljudsskannrar för att ta bort kan skapa en helt ny marknadssegment. Läkare ser fram emot mer flexibilitet.

Uppstarten fjäril nätverk från den amerikanska delstaten Connecticut vill ta före utgången av detta år, en ny ultraljudsscanner på marknaden, vilket är mycket lättare att hantera och billigare än någon tidigare tillgängliga modeller. Enheten skickar sina bilder till en smartphone och kommer att kosta 1,199 dollar. Såsom tidigare först den använder för att generera ultraljudsvågor i stället för vibrerande kristaller små trummor som är etsade på ett halvledarchip. Det rapporterade Technology Review nätet i "Ultraljud to go".

Fjärils bildades 2011 av Jonathan Rothberg, en entreprenör som föredrog erbjudanden i biologi med hjälp av halvledarteknik. Det tog åtta år att vända sitt koncept för ultraljudsanordningen är en produkt. Istället för vibrerande kristaller den använder "kapacitiv mikroultraljudsgivare" korta CMUTs - liten ultraljudssändare på ett halvledarchip om storleken på ett frimärke. Företaget finansieras med $ 100 miljoner.

En av hans rådgivare, John Kendall, ultraljud ledare på akutmottagningen i Denver Health Medical Center. Till materialet från fjärilsscannerbilder, säger han att de inte är lika detaljerad som för stora enheter som måste flyttas på rullar. men är avgörande om man kunde få enklare diagnoser. Och här är fjärilen enheten så mycket billigare och så lätt att bära denna jämförelse nästan var inte rättvist, "Det är oändligt mobil. Detta är inte längre samma kategori enhet. "På grund av det låga priset fjäril, dock tvungen att sälja många av sina scanner för att komma till lönsamhet.

Mera vid Technology Review Online:

(SMA)