Microsoft förnyad webmail service: Från Hotmail Outlook

Microsoft säger Outlook.com för en Microsoft säger Outlook.com för en "enkel, tydlig gränssnitt"Men t.ex. även chatt och sociala nätverk integreras(Bild: Microsoft)

Microsoft har presenterat sin nya webmail tjänst Outlook.com. Han kommer att ersätta det långa loppet Hotmail - en av de första webbmailtjänster att det någonsin var, och Microsoft hade köpt år 1998:e "Vi tror att det är dags att uppfinna personliga e", Den behöriga Microsoft manager Chris Jones sade företaget blogg. Microsoft fäster särskild vikt vid det faktum att Outlook.com är bra att använda med smartphones och surfplattor.

Outlook.com bryta med det förflutna och hade utformats från grunden: från en "tydligare utseende" till "nya anslutningar till Socia medier som Facebook och Twitter", Användare av Hotmail är men kan förändras med några få musklick tillsammans med deras e-post, kontakter och inställningar.

Outlook.com kan visa, bland annat fotobilagor som ett bildspel Outlook.com kan visa, bland annat fotobilagor som ett bildspel(Bild: Microsoft)

Ytan på Outlook.com hålls medvetet enkel, Microsoft betonas i presentationen av tjänsten. E-post skickas skickade dokument kan direkt visa och redigera - Microsoft Outlook.com done online-versioner av sina Office-programmen Word, Excel och PowerPoint. För bifogade bilder Outlook.com erbjuder sina egna bildspel funktion. Data kan lagras direkt i Microsofts Skydrive online-lagring.

"Vi har insett att vi måste göra ett djärvt drag"Jones skrev. Även om alla funktioner inte är tillgängliga. Således förvärvades av Microsoft VoIP-tjänsten Skype kommer att integreras senare. Outlook.com löften, Microsoft, är gratis, förfoga över praktiskt taget obegränsad minne, spamskydd och förbli fri från reklam i många delar.

"Vi inte skanna din e-innehåll eller bilagor och inte sälja den till annonsörer eller andra företag"Promised Jones. Det var en pik på Google, vars system automatiskt skura Gmail brevlåda för att visa lämplig text reklam. "Vi ska låta dig bestämma om du vill länka sin e-postkonto med sociala nätverk och vill som du sedan använder"Jones quipped på. Gmail är inriktad på det sociala nätverket Google+.

Outlook.com, Microsoft för närvarande aktiveras som en förhandsgranskning - men det var redan så långt att användarna kan använda den som en huvud posttjänst. Tjänsten kommer dock att justeras även på grund av användarsvaren och utvidgas, säger Microsoft manager Jones.(ANW)