BKA: cirka 51 miljoner euro i skador av IT-relaterad brottslighet

Polis, it-brottslighet, säkerhet

(Bild: AP, Silas Stein)

IT-brottslighet är ett växande hot. Brottslingar upprätthålla blomstrande företag och framgångsrikt kopplade. Den BKA vill disken med ett kraftfullt nätverk av myndigheter och experter.

Omkring 83.000 fall av it-brottslighet har samlats i Tyskland, enligt den federala kriminalpolisen 2016. Det bör vara en förlust på cirka 51 miljoner euro som uppstått BKA President Holger Münch sade på onsdagen vid en konferens i Berlin. "Men polisens statistik och lägesrapporter speglar bara en liten del av verkligheten." Sandro Gaycken, chef för Digital Society Institute pekade på den stora mörka fält. Själva skadan är därför svårt att uppskatta. Tyskland påverkades än industrialiserat land, men mer än många andra länder.

Cyber ​​brottslingar har blivit mer professionell under de senaste åren och ofta en klassisk utveckling "från garaget till stora företag" gå igenom, Det finns också "bra" SMF, sade Gaycken. Många klassiska skadestånds områden som handel med droger eller vapen hade för länge sedan flyttat till Internet, säger Markus Koths, den BKA chef för gruppen it-brottslighet. Brottet har blivit en välorganiserad och arbete delning tjänstesektorer. Endast för privatpersoner en förlust på 3,4 miljarder euro uppstod i Tyskland 2015, enligt beräkningar av det tyska institutet för ekonomisk forskning DIW.

Cybercops på digital patrull

Idag skulle mycket data som produceras som i hela mänsklighetens historia förut, sade Munch. Brottslingar skulle erbjuda genom digitalisering alltid nya mål. Crime'll digital, nätverk, internationella. De drivs innovativ och anpassningsbar och utnyttjat den senaste tekniken. Digitala kunskaper är för utredarna därför avgörande. "Vi måste ta till en Cybercop konto i utvecklingen av vårt yrke." Münch pläderade också för "Strip i den digitala rymden", Såsom sociala nätverk.

It'm också om en accelererad anpassningsförmåga för att hålla jämna steg med förändringarna. "Vi bör inte köra efter att ha vandrat förövarna." Och de undersökande myndigheterna skulle också behöva den högtvärbundna nätbrottslighet ett kraftfullt nätverk står inför. Nätverk är en viktig del av en framgångsrik polisarbetet. Årets konferens BKA i Berlin var för ytterligare ett steg i rätt riktning. Det arrangerades tillsammans med klubbarna Digital Society Institute (DSI) och den tyska kompetenscentrum för första gången mot it-brottslighet.

"Kryptering nummer ett läge"

Som ett exempel på framgångsrikt samarbete som kallas Emily Haber, statssekreterare för inrikesministeriet undersökningen av den senaste tidens angrepp på router Deutsche Telekom, som hade ett stort antal användare frånkopplad från nätverket. Mindre än tre månader senare en brittisk medborgare hade arresterats som en misstänkt gärningsman. Det var en enorm framgång, säger Haber. är detta möjligt har gått igenom gott internationellt samarbete av myndigheter och företag. "Vi måste samla våra resurser."

Samtidigt bör strafflagen ska uppdateras. Tyskland var "Kryptering nummer ett läge"Men säkerhetsmyndigheter skulle, om nödvändigt, krypteringen också kan hantera. Representerar förbättrat samarbete kallas Haber den nya centralbyrån för informationsteknik inom säkerhetsområdet "Zitis" stöder i München för att råda alla myndigheter säkerhet och verktyg. Huruvida Zitis kommer lösa återstår att se - i brist på kvalificerad arbetskraft, bör struktur dekryptering myndigheten avstannat.(Med materialet i AP) /(AXK)