Uppmärksamhet: rip-off version av Windows Movie Maker är nummer ett på Google

Uppmärksamhet: rip-off version av Windows Movie Maker är nummer ett på Google

Finns på webbplatsen för bedragare

(Bild: Eset)

En falsk version av Windows inte längre erbjuds av Microsoft Movie Maker förförde offer för att hämta och sedan ber dem att betala. Den bedragare hemsida har även gjort det på framsidan i resultatet av många sökmotorer.

Cheaters som erbjuder på sina webbplatser falska eller piratkopierad programvara och lura sina offer med det, är ett välkänt fenomen. Men nu har gjort med en sådan söm på toppen av Googles sökresultat skurkar. Och i andra sökmotorer bedragare sidan listas windows-movie-maker.org vägen framåt. Den som hamnar på sidan och ladda ner mjukvaran, men med tanke på en fungerande version av den tidigare videoredigerare från Microsoft, men kommer att uppmanas att finansiera.

Den falska Movie Maker variant har gjort det till nummer ett på Googles sökresultat.Den falska Movie Maker variant har gjort det till nummer ett på Googles sökresultat.(Bild: ESET)

Windows Movie Maker, tidigare en fri erbjudande från Microsoft, det finns inga fler sedan början av året. Mjukvaran ska vara i Windows 10 ersätts med Microsofts nya Story Remix funktioner, men det är långsamt kommer så långt. Inte undra på att det fortfarande finns användare som vill ladda ner den gamla versionen. Och för närvarande i högar verkar bedragare att gå i fällan, eftersom deras hemsida är naturligtvis mycket bra sökmotoroptimerad. Säkerhetsföretaget ESET rapporterar att installerade i första hand offer i Filippinerna, Israel, liksom i Finland och Danmark programvaran.

Offren luras, konstaterades att den nedladdade versionen av videoredigeringsprogram med endast en testversion. Du kommer att bli ombedd knappt 30 dollar för att betala. Av uppenbara skäl bör du inte få inblandade att sådana bedrägerier. Programvara bör alltid hämtas endast från tillförlitliga källor - i fallet med Microsoft programvara som är från tillverkarens webbplats eller från Windows Store.(FAB)