Mini-PC med kraftfulla Intel-AMD-chip kombination kommer i ett par månader

Mini-PC med kraftfulla Intel-AMD combo chip kommer 2018

Moderkort med Intel AMD combo chip

(Bild: Chiphell)

Under första halvan av 2018, planerar Intel att använda den första processor med AMD GPU och liten formfaktor PC för PC-spelare.

Strax efter Intel meddelade en combi processor med AMD grafikenhet i början av 2018, är bilder av ett moderkort med det mycket semi-custom chip nu dykt upp. Moderkortet är avsedd för framtida Intel NUC-system, det vill säga särskilt kompakta kompletta system. Sådana minidatorer är att visas i den första halvan av 2018 och vara spel passar tack vare 3D-prestanda i AMD GPU.

Under kodnamnet "Hades Canyon-VR" och "Hades Canyon" dykning så Gamer Minis på en inofficiell färdplanen grafik, som blev känd i september 2017:e På den tiden var det inte klart dock att Intel planerar att placera AMD GPU på samma chip paket som processorn.

Intel Intel CPU, AMD GPU och HBM2 minne på ett paket(Bild: Intel)

Den gemensamt utvecklade väl under kodnamnet Kaby Lake-G från AMD och Intel-processor tillsammans med Core i CPU och Radeon GPU kommer också driva platta spel notebooks förutom minidatorer. 3D-prestanda grafikenheten förväntas överstiga den nuvarande Intel-processor grafik tydliga och tillräckliga för kraven på utformning och rendering program, enligt AMD: s vice vd Scott Herkelmann.

förbunden med bärarplattan genom EMIB

Intel-processor och AMD grafikenhet sitter på en bärarplatta (paket) och är inbäddade fler die interconnect Bridge (EMIB) ansluten. I motsats till den kända om genom Vega eller Fiji GPU mellanlägg sitter mellan Dice endast liten kontakt - totalt Intel-teknik är billigare än full yta i substratet införlivade mellanlägget.

I tillägg till CPU och GPU, är det fortfarande staplade minneschips av typen hög bandbredd minne 2 på förpackningen. Om en viss ram som utvecklats av Intel, processor, grafikprocessor och minne HBM2 informations samordna med varandra. Så energibesparingar mekanismer kommer att genomföras runt, ändrade prestandatillstånd och läsa temperaturer. Såsom för att möta de olika lastscenarier spelar beräkna eller göra optimalt - enligt Intel utnyttjandetillstånd mellan CPU och GPU bör också vara möjligt att flytta automatiskt.

(MFI)