Swift Playground: Apple vill lära barn programmering på iPad

En ny app är utformad för att underlätta bara barn och nybörjare att lära Apples nya programmeringsspråk Swift lekplatser för iPad. Det kanske redan har valt den kommande Swift tredje

Med iPad app Swift Lekplatser Apple intresserade användare kommer att delta i ett roligt sätt att programmering med Swift. De tecknade liknande demos som visas på WWDC också anpassade speciellt för barn, men mer komplexa operationer är också möjliga.

Användargränssnittet av appen är uppdelad i två delar. Till vänster är koden rätt resultatet av appen, till exempel 3D-representation av ett spel. Genom att lösa uppgifter och pussel för att lära sig programmering element såsom funktioner, variabler och kontrollstrukturer lekfullt.

Som ett första exempel Apple visade ett 3D-spel värld där du måste leda en karaktär med enkla rörelsekommandon till en målpunkt. För att övervinna ett hinder, till exempel, måste lära sig att använda en slinga konstruktion.

I ett ytterligare syfte, var rörelsen av insekter kopplat med gyrosensorpositionen av fallet. Här har andelen källkoden var betydligt längre. En speciellt utvecklad för App Coding tangentbordet är utformad för att hjälpa ingång.

Med Swift Lekplatser ska kunna använda de flesta iOS ramar, såsom att svara på accelerationsgivare eller styr Bluetooth-enheter. använd riktiga Swift kod, så att du kan fortsätta redigera det direkt i Xcode att avsluta programmet.

Appen kommer att släppas tillsammans med den förväntade i höst iOS 10 i App Store och är gratis att vara. Då kan det hända att nästa version 3 publiceras av Swift.

Bild 1 av 5

Swift Lekplatser (5 bilder)

anger lekfull

Med lekfulla inslag Apple nykomlingar vill vinna Swift för programmeringsspråket.
(Bild: Apple)

Swift kommer 3

De flesta nya funktioner i version 3.0 är redan kända och så omfattande att gamla källkoden är inte längre kompatibel. Istället måste du ta honom med en migrering guiden hittills, så det var med den senaste versionen hoppar. Uppfinnaren av Swift har Chris Lattner klargjort att även uppdateringar av Kompatibiliät brytning med äldre versioner tillbaka till Swift 3.0. Det var men försök att hålla denna så låg som möjligt.

Är utelämnade i Swift 3 om de C-kända inkrement- och minsknings operatörer "++" och "-" och tpyische C slinga. Det skulle vara mer läsbara alternativ Swift. Den fortfarande utvecklas i Objective-C API av de många ramarna ska få bättre tillgängliga gränssnitt. Och det visar att Apple uppenbarligen inte planerar att skriva någon Apple ramar i Swift nytt. Det skulle vara en Mammumaufgabe.

Swift till lång sikt ersätta Apples nuvarande standardspråk Mål C. Sedan början av December 2015 Apple leder den som en plattformsoberoende open source-projekt där gemenskapen kan delta med förslag och programmerings bidrag.(Phr)