Mac textredigerare Textwrangler classic är inställd

Textwrangler först dök upp 2003.

(Bild: Tillverkare)

Bare Bones Software kommer att koncentrera sig på utvecklingen av professionella app BBEdit framtiden. Men det finns ett tröstpris.

Strax efter hans 14: e födelsedag antog populära gratis textredigerare Textwrangler Mac Nirvana. Som har meddelat i sin e-post nyhetsbrev utvecklare Bare Bones Software. Den nuvarande versionen 5.5.2 av den 20 september förra året, kommer sannolikt att förbli den sista, inte allvarliga fel upptäcks (mycket). Appen kommer att fortsätta att köra, men kommer inte längre att uppdateras - särskilt inte längre när en ny MacOS version visas.

"Einstiegsdroge" Textwrangler

Bare Bones, en traditionell oberoende MacOS utvecklare motiverade hyra av Textwrangler så att företaget vill att helt koncentrera sig på huvudprodukten, den professionella Texteditior BBEdit. Textwrangler var en gång fram ur BBEdit och fungerade som en sorts "Einstiegsdroge" för betald app.

Men man måste inte nödvändigtvis köpa dem även efter utgången av Textwrangler: Funktionerna i en fri textredigerare nu integrerats i BBEdit. Som dök upp under sommaren 2016 Version 6.11 return testmod, som appen kontrollerades 30 dagar. Efter det bytte hon till ett läge tillbaka, vilket endast erbjuds grundläggande funktioner - och att det var strax före i Textwrangler.

Tillverkare: BBEdit innehåller alla funktioner

BBEdit innehåller höga nakna ben nu alla funktioner i Textwrangler, "och lite mer"Tillverkaren skriver. Därför bör användarna också inte förlora några funktioner, om de byter till BBEdit. För att underlätta förändringen har Bare Bones publicerat en sammanfattande tabell som beskriver skillnaderna mellan Textwrangler och BBEdit-fritt läge.

Den som vill få BBEdit köpte, betalas som en individ 50 dollar. Uppdateringar från tidigare versioner är något billigare. Mac App Store BBEdit inte längre representerade.(BSC)