Oordning i iMessage och Facetime: aktivering misslyckas

Användarna inte nås med iMessage, skickar tjänsten automatiskt SMS-meddelanden.

(Bild: Apple)

Aktivering av iMessage och Facetime för närvarande inte i olika tyska mobiloperatörer - i stället, användare får kryptiska textmeddelanden från Apples aktiverings servrar i Storbritannien.

Storskalig oordning i Apples iMessage kommunikationstjänster och Facetime: Aktiveringen av båda tjänsterna för närvarande inte i många fall, som läsarna rapport. Problemet redan inträffat på söndag och pågår fram till nu.

Cryptic SMS från Storbritannien

För att aktivera respektive registrering av ett mobilnummer iOS sänder en tyst SMS till Apples aktiverings servrar i Storbritannien, här kommer det verkar för närvarande vara problemet: I stället för att släppa tjänsten som vanligt och därmed göra det möjligt på enheten, användarna får en synlig text av 44 7786 205094, som endast innehåller en urskillningslöst agerar kombination av tecken med texten "REG-RESP".

Med varje aktivering försök iMessage vershickt ett SMS till Storbritannien, det kostar cirka 30 cent vardera.
Med varje aktivering försök iMessage vershickt ett SMS till Storbritannien, det kostar cirka 30 cent vardera.förstora

IOS inställningar visar i "Nyheter" för iMessage sedan vanligtvis "Väntar på aktivering" på. Den normalt bara kortfattat bleknat Observera dock för närvarande inte försvinner, iMessage (och Facetime) därför förblir inaktiv. Sedan iOS försökte flera gånger i det här fallet att genomföra aktivering och för varje skickat ett SMS till Storbritannien till ett pris av vanligtvis cirka 30 cent, vilket faller till progressivt kostnader.

iMessage aktivering problem med Apple och bärare kända

Problemet verkar numera känd av stödteam nätoperatörer och Apple: Telekom stöd informerade om att behöva löst problemet skulle redan arbetat, även temat "kostnader" ha det "på skärmen" och ligger till i förtydligande. Detsamma kan höras på Vodafone och O2 stöd som läsare skriver.

Drabbade användare kan temporärt stänga av i inställningarna iMessage och Facetime - de är ju inte längre nås av tjänsterna. Ett liknande problem aktiverades så tidigt som i november förra året, men då endast påverkat användare på nätverket av Deutsche Telekom - störningen varat över veckor.

Andra problem med iMessage

Det verkar den enda störning i iMessage närvarande: Enskilda användare rapporterar också att meddelandetjänsten är för närvarande fortfarande markerad meddelanden på andra enheter som olästa, även om dessa har setts på en enhet. Apples supportsida som är tänkt att utföra sjukdomar i molntjänster företag, är tyst på de problem som så långt borta - det är allt grönt.

Mer information:

(LBE)