Apples nya iMac i testet: Ljus och snabbare

Mac & Jag hade möjlighet att testa den nyligen lanserade stationära dator och kontrollera Apples löften. De iMac nu räknar med Thunderbolt 3, nuvarande Kaby Lake processorer och nya grafikkretsar.

Den försenade hopp på två generationer av processorer accelererade kraftigt, den nya iMac instegsmodellen som ett test av Mac & jag visade. Den 2-core processor tillverkad från den tidigare billigaste, men mycket långsamt 21,5"-IMAC hoppa 1,6-2,3 GHz. Sammantaget den nya vid rendering med Cinema 4D på alla kärnor över 50 procent var snabbare. Men Apple fortfarande installerat en långsam hårddisk i grundkonfiguration som kan uppgraderas bara från fabriken.

Även tidigare lödda minnet kan vara i den nya 21,5"-IMAC nu byta igen - i teorin. Samma sak gäller för handskrivna förändring av HDD med en SSD.

Den 4K iMac gynnade resultaten visar att även en övergång till Intels nuvarande Kaby Lake processorer, om än i mindre utsträckning. Apple har också förbättrat visningen av allt-i-ett Mac-datorer igen - det är ljusare, bland andra - och nu utrustar dem med två snabba Thunderbolt-3 portar med USB-C-kontakter. Fyra stora USB-portar (typ A) förblir tillgängliga.

Rapporten läsa i full längd för Mac & Jag (med diskussionsforum):

  • Nya iMac med Kaby Lake processorer i det första testet
(LBE)