TIOBE Index: Apples snabba sprickor programmering Top Ten

(Bild: Apple
)

Det fortfarande inte riktigt tre år presenterade tal gjordes i fyra mars platser och är i de tio mest populära utvecklingsmiljöer. Föregångare Objective-C kraschar.

Apples nya programmeringsspråk Swift, som lanserades under sommaren 2014 för första gången skjuts framåt mars 2017, de tio bästa av Tiobe-Programmering gemenskapen Index. Swift hamnade exakt att rangordna 10 på listan hit som fångar varje månad populariteten av de viktigaste programmeringsspråk.

komplicerad ranking

Diagrammen är baserade bland annat på antalet utvecklare som använder det aktuella språket, kurserna för ett språk samt tillverkare som använder dem för tillfället. Beräknat dessa data med hjälp av olika sökmotorer på Internet som Google, Bing, Baidu, Yahoo, tillade online-tjänster som YouTube, Amazon och Wikipedia.

Swift lyckats jämfört med ranking från mars 2016 ett stort steg framåt: totalt fyra ställen, Apple språket förbättras. Däremot Swift föregångare Objective C fortsatte att sjunka till 16 (av 15) - en plats bakom Microsofts Visual Basic. I Top 5 å andra sidan gjorde ingenting mellan 2016 och 2017: Dessutom Java up front följt av C, C ++, C # och Python. Rankad 6 kom Visual Basic .NET och utbytas med PHP, som nu är rankad 7, torget. Placering 8 upptar fortfarande JavaScript Placering 9 Nu Delphi / Object Pascal, som består två ställen.

Kan Swift fortsätta att växa?

Skaparna av TIOBE index inte tro tiden att Swift kommer att bli mycket starkare under de kommande åren. Den installerade basen av program i Objective-C är mycket stor. Även nya appar skulle vilja skriven i Swift, en stark rörelse mot migration av Objective-C program för att Swift men såg inte experterna. Swift är verkligen öppen källkod och tillgänglig för andra plattformar utanför Apples ekosystem. men Tiobe tror inte att detta kommer att ha en stor inverkan.

För osäkerhet i SWIFT samhället nyligen nyheten hade orsakat att Chris Lattner, ledande gestalt bakom språket bytt från Apple till elektriska biltillverkaren Tesla. Men Lattner betonade att förändringen hade att göra med utmaningen att arbeta med självkörande bil, inte med problem på Apple och dess brist på "öppenhet", Den senare hade tidigare hävdade insiders.(BSC)