Innan Apple Store: stulen iPhone-X utrustning värd 370.000 dollar

IPhone X kostar minst 1.150 euro i Tyskland.

(Bild: AP, Marcio Jose Sanchez / AP / DPA)

I San Francisco, var en UPS lastbil rånade, som var parkerad framför en butik i koncernen.

IPhone X är för närvarande i hög efterfrågan i hela världen - tyvärr för tvivelaktiga grupper. Som lokala rapporter i media, stals mer än 300 modeller av Apples nya toppsmartphone för lanseringen av enheten på fredagen i San Francisco - och på samma gång.

En UPS lastbil, 370.000 dollar

Tjuvarna började arbeta, parkerade bredvid butiken Apple i San Francisco på en lastbil av leveransservice UPS. Innehållet: 313 iPhone-X-enheter till ett värde av mer än 370.000 dollar. Föraren hade avslutat fordonet och sedan lämna, tjuvarna upptäcktes av en vaktmästare, som slutligen larmade polisen.

Män med en vit skåpbil

Enligt myndigheten de misstänkta har ännu inte fattats, även om det lyckades vaktmästaren att göra bildupptagningar av dem. De män körde en vit Dodge van, sa det. Huruvida skurkar mycket av sin "brytande" har dock mer än tveksamt: Alla enheter är katalogiserade med beskrivning och serienummer, en polistalesman. Apple kan därför blockera enheter för sina tjänster. Rånet var en av de "fetaste"Polisen någonsin har sett i San Francisco i denna kategori, rapporterar lokala medier.

Förbeställa får utrustning

Förbeställningar av iPhone X bör inte lida av stöld, sa det, med hänvisning till initierade källor - för detta nog enheter sägs att existera. Det är dock möjligt att Apple Store San Francisco, som är en av de flaggskeppsbutiker i koncernen, betydligt färre varor det "Walk-in"kommer att vara för lanseringen kunder över hela världen. Det är öppet i dag från 8:00 lokal tid, det vill säga från 16 pm centraleuropeisk tid.

Mer om lanseringen av iPhone X läsa här:

(BSC)