Apples iWork, Garage och iMovie nu allmänt tillgänglig gratis

iWork körs på iPhone, iPad och Mac.

Apple, Office sidor, Numbers, Keynote och Garage och iMovie för varje användare gratis klar - detta gäller både iOS och Mac-program.

Apples program Pages, Numbers, Keynote, Garage och iMovie finns nu att hitta gratis på App Store. Således iPhone tillverkaren in-house iWork kontorspaket med ordbehandling, kalkylblad och presentationsprogram som gratis för alla användare är villiga som en gång betraktades "iLife"Paketet marknads ljud och video redigeringsprogram.

Både iOS-appar för iPhone och iPad och Mac-versioner är nu fri, innan om Keynote och Pages kostar € 20 vardera för MacOS och 10 euro för iOS. Garage och iMovie, Apple såldes för 5 euro och 15 euro.

under förutsättning att ingen iPhone eller Mac-nya inköp mer

Från förändringen användare dra nytta med gammal hårdvara och särskilt köpare av begagnad utrustning. Sedan 2013, iWork apps och iMovie var nämligen bara gratis för köpare av nya iPhone, iPads eller Mac sedan 2014 Garageband. Apple sätter respektive språkversion i då. Programmen är förknippade med Apple-ID för kunden och är sedan tillgängliga på alla enheter.

Numbers, Keynote och Pages sätta iOS 10 eller MacOS 12,10 Sierra förväg, iWork apps har nyligen uppdaterats enda heltäckande - men många användare klagar om siffror nu saknas eller besvärliga funktioner. Garage och iMovie kör iOS 9.3 eller Mac OS X 10.10. På iPhone och iPad med minst 32 GB lagringsutrymme Apple installerade program innan under en tid. Till skillnad från iOS systemet apps som bara kan dölja, men du kan fortfarande ta bort dessa program.

Byt bra för företag och utbildningsinstitutioner

Apple har ännu inte kommenterat den fria steg på iWork Pages fortfarande påpekas att programmen är avgiftsbelagda för äldre enheter. Ändringen är att självklart göra det lättare för företag och utbildningsinstitutioner, de appar som en del av Apples
Volym Purchase Program för att köpa och installera den på alla hanterade enheter av anställda respektive studenter.(LBE)