iOS 11.1.1 fixerar buggar

förändrat Autokorrigering "jag" eventuellt i "EN" plus en symbol - beroende på appen och mottagaren är andra tecken representerade.

(Bild: Apple)

Efter bara nio dagar Apple har nachgeschoben en buggfix uppdatering för iOS 1.11. Det lovar buggfixar i Autokorrigering och "Hey Siri",

iOS 11.1.1 är tillgänglig för iPhone och iPad för nedladdning. Den släpps på torsdag kväll för att uppdatera - nio dagar efter lanseringen av iOS 1,11 - eliminera två fel: Detta är också ett problem med "automatisk korrigering för tangentbordet" som Apple utför.

Vad som menas är en bugg där iOS tangentbordet är tipptes "i" oombedd förändrats, till exempel program som iMessage eller Twitter. Medan kanalen därav vanligen inte märkt, mottagaren såg en "A" med en bifogad ikon - eller andra tecken i kombination med ett frågetecken i en kvadrat.

bug Autokorrigering utlöste konstiga textmeddelanden och tweets från

Fail Autokorrigering
News of iPhone-användare innehöll plötsligt olämpliga bokstäver - och ett frågetecken i en kvadrat.förstora

Uppenbarligen iOS Autokorrigering hängde i dessa fall en osynlig Unicode styrtecken att faktiskt se till att det föregående tecknet representeras som Emoji. Eftersom det till "jag" men är inte Emoji match, det kom troligen till felaktig visning med frågetecknet. Felet tydligen spridas från enhet till enhet. Detaljer om orsak och spridning har inte kallats Apple.

iOS 11.1.1 bör "Hey Siri" göra tillförlitliga igen

iOS 11.1.1 ska också se till att aktiveringen av röst assistent Siri jour ( "Hey Siri") igen på ett tillförlitligt sätt funkioniert. Tidigare var röstkommandot plötsligt inte längre uppfattas i förhållanden från enheten.

Uppdateringen är tillgänglig via den integrerade beröring Software Update eller iTunes för iPhone, iPad och iPod. Beroende på modell varierar hämtningsstorleken på en iPhone X är, till exempel, 54 MB. Det finns för närvarande inga uppgifter om Apple före eventuellt även fasta sårbarheter säkerhet.

Det är än så länge den femte uppdatering för iOS 11. Samtidigt redan kör betafasen för IOS 11.2, de saknade funktioner som AirPlay två sannolikt omleverans.

Hittills har iOS 11 installeras ganska tveksam till skillnad från de två tidigare versioner. Enligt Apple, hälften av de aktiva enheter har hittills varit väl uppgraderats till den nya versionen av operativsystemet.(LBE)