Celebgate: Tredje man åtalas för olaglig tillgång till kändis iCloud-konton

En 32-årig amerikansk vill erkänna sig skyldig till min Phishing får tillgång till över 550 icloud och Gmail-konton att ha. Fördelningen av naken bilder kunde inte bevisas.

Undersökningen "Celebgate" fall har lett till en ytterligare kostnad: En 32-årig amerikansk medborgare från Chicago vill ta ett erkännande av skuld för att ha smyg olaglig tillgång till över 550 iCloud och Gmail-konton genom nätfiske - inklusive flera konton av kändisar. Det meddelade åklagaren i Los Angeles. Det är nu tredje person åtalas i frågan.

I likhet med de två tidigare tilltalade något samband med publiceringen av bilderna kunde upptäckas, men mannen. Utredarna kunde inte bevisa att den tilltalade som gjorts av tillgång till information "delad eller laddas upp"Så åtal.

Upp till fem års fängelse möjligt

Mannen hotar teoretiskt upp till fem års fängelse, men med tanke på en "grunden erbjudanden" meningen är sannolikt att vara betydligt lägre. De två tidigare identifierade gärningsmän som erkände också obehörig åtkomst till Apple och Google-konton skyldig, dömdes till nio och 18 månader i fängelse.

Dunst iCloud
Skådespelerskan Kirsten Dunst "tackade" efter attacken på Apples iCloud.förstora

Okänd hade många nakenbilder på kändisar tre år sedan - inklusive skådespelerskor Kirsten Dunst, Jennifer Lawrence och modellen Kate Upton - publiceras.

På grund av de många välkända offer för "Celebgate" och "The Fappening" döpt åtgärder fått stor uppmärksamhet och kastade först frågan om huruvida en säkerhetsöverträdelse vid basen icloud gjorde det möjligt för olaglig tillgång till iPhone säkerhetskopior. Apple avvisade detta häftigt.

Apple: Nej iCloud sårbarhet

Först efter iPhone tillverkaren utökat skydd av tvåfaktorsautentisering, som sedan även omfattar iCloud säkerhetskopior: Innan de kan laddas ner till en ny enhet, får endast en säkerhetskod anges utöver användarnamn och lösenord. Den tvåfaktorsautentisering är fortfarande en valfri Schutzvorkehrung. Många av de nakenbilder som publicerats sedan tydligen stulits från de utförda automatiska iCloud säkerhetskopior, men förmodligen gemensam kriminaltekniska programvara användes.

Läs också:

(LBE)