Apple köper bildsensor uppstart

Kvantfilminspelningar är att agera bio-liknande.

(Bild: InVisage)

InVisage Technologies har utvecklat ett system som bygger på kvantprickar smartphone kameramodul som lovar en mycket bättre ljusflöde.

Apple har köpt ett annat ungt företag. Liksom iPhone producenten har bekräftat för amerikanska medier, nu är det Kalifornien-baserade start-up Newark InVisage Technologies del av koncernens portfölj. Vad köpeskillingen långt framkom inte - men företaget sägs ha tidigare samlat nästan 100 miljoner dollar i investeringskapital från riskkapitalister.

Bättre bildsensorer från vår egen gjuteri

Huvudprodukt InVisage Technologies är en ny bildsensor som utbyter kislet traditionellt används däri mot en så kallad Quantum film. Detta bygger på kvantprickar teknik. Enligt Quantum of InVisage filmen kan absorbera samma mängd ljus som kisel, men skiktet är tio gånger tunnare och kan absorbera hela ljusspektrumet, som lovar bättre skott med bättre ljusutbyte. I praktiken filmning interagera med tekniken (se videon nedan) bättre upplysta och har en biograf-liknande utseende.

InVisage btreibt enligt IT blogg Techcrunch har också en egen gjuteri i Taiwan, inklusive produktionsplattform där filmen Quantum lösningen produceras - inklusive rån. Komplett sensorchip till start-up där kan producera.

Quantum film någon gång i iPhone?

Apple har länge behandlat foto- och videosensorer, samarbetar med bland annat Sony. Alltid kräver dock koncernen denna anpassade teknik och är i bildsensorer mycket "hands-on", Apple har flera patent här. Quantum den filmen en dag används i iPhone skulle vara tänkbart. Dessutom kan tekniken också användas för tillämpningar inom augmented reality och identifiering, eftersom bättre bild lovar en mer exakt detektering av miljön.

Förvärvet av InVisage kommenterades ospecificerad Apple. Företaget kommer att köpa mindre teknikföretag från tid till annan för att köpa upp ett uttryckt sig så lite som om framtida planer. Apples förvärv ingår det israeliska företaget PrimeSense, känd för sina 3D-sensorer, som har inkluderat en del av Microsofts Kinect. Idag teknik från PrimeSense för den nya ansiktsigenkänning FaceID i iPhone för att hitta X användning.

(BSC)