Facebook: Ingen annons för falska nyhetssidor

Facebook

(Bild: AP, Stephan Jansen / symbol)

Facebook dras åt mot falska rapporter innan: plats operatörer som upprepade gånger "tvivlade innehåll" spridning, kan inga fler annonser slå på det sociala nätverket. Åtgärden syftar till att minska spridningen av falska nyheter.

Facebook är förstärkt mot hoaxes (falska nyheter) innan: platsoperatörer som upprepade gånger "tvivlade innehåll" har spridit sig, kan inte boka fler annonser på Facebook. Denna regel syftar till att säkerställa att falska fakta sprider mindre på det sociala nätverket. Facebook hävdar att spridningen av falska rapporter från platsoperatörer "oekonomiskt på detta sätt" kommer.

Facebook har observerats under de senaste platsoperatörer som medvetet har byggt upp en stor publik med hjälp av reklam till "att uppnå större räckhåll för falska rapporter", Låsta plats operatörerna kan annonsera på Facebook om de avstår från ytterligare spridning falska nyheter endast igen. vill inte helt utan Facebook på reklamintäkter så.

Facebook vs. falska nyheter

Tidigare Facebook redan förbjudit verksamhetsutövaren, för att främja dess innehåll om sanningen som hade ifrågasatts av oberoende revisorer fakta. Med de tuffare nya funktioner Facebook är nu förstärkt åtgärder mot falska nyheter. så de ville folket "tillförlitlig information om Facebook" erbjudande, skriver de två produktchefer Satwik Shukla och Tessa Lyons i Facebook blogg. Detta är särskilt viktigt i tider av valkampanjer, vilket är anledningen till Facebook har tagit bort tiotusentals konton för parlamentsvalet, som misstänktes för att ha spridit falsk information eller vilseledande innehåll. Liknande deletioner hade gjorts till valen i Storbritannien och Frankrike Facebook. Företaget hänvisar till ett internt direktiv.

Falska nyheter under valkampanjen

För månader, det finns kritik eftersom cirkulerar på Facebook alltid bluffar och nå tusentals användare. Kritiker fruktar att krystat eller manipuleras nyheter bidragit till att göra Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet. I en studie, men forskarna matade påverkan av falska nyheter i tvivel: i sin analys, var de mest framgångsrika bluffar även utföras av en bråkdel av amerikanska medborgare. Vid innebar samtidigt sociala medier men också nya risker med potentiellt långtgående konsekvenser, sade forskarna.

Läs vidare falska nyheter i c't 16/2017:

(DBE)