Tidigare Facebook president varnar för Facebook & Co.

Tidigare Facebook president varnar för Facebook & Co.

Sean Parker

(Bild: axios.com)

Ingen människa vet vad som gör Facebook hjärnan hos våra barn, varnar Sean Parker. Sociala medier är utformad för att utnyttja svagheter i det mänskliga psyket, fd Facebook president som hade blivit rik med företaget säger.

Uppfinnaren av musik-sharing plattform Napster och tidigare ordförande för Facebook, Sean Parker, varnar för följderna av användningen av sociala medier. "bokstavligen det kommer att förändra din inställning till företaget och till varandra" Parker sade på onsdagen vid ett möte med USA: nyhetssajt Axios i Philadelphia. "Det stör nog komiskt din produktivitet. Gud vet vad den gör att hjärnan hos våra barn." Ovanpå alla sociala nätverk, hade frågan varit hur de kunde göra anspråk på maximal tid användaren samtidigt som de får sin högsta möjliga uppmärksamhet.

För att uppnå detta mål, facebook miss då och då en dopamin sparka sina medlemmar, det vill säga när en annan användare svarar på stolparna. Detta i sin tur motiverar användarna, i sin tur producerar mer innehåll och reaktioner. Denna mekanism är en loop, en slinga av social bekräftelse. Detta är exakt den typ av sak som en hacker som han skulle tänka på sig själv, "eftersom det utnyttjar en svaghet i det mänskliga psyket",

Grundaren av sociala medier - Mark Zuckerberg, Kevin Systrom av Instagram, men han själv - hade vid dess varit medveten. "Och vi har gjort det i alla fall", Tidigare sade han vänner, sociala medier var skeptiska, "i slutet vi får du också", Samtidigt vägrade han själv nätverken Parker, som var hans Facebook-aktier vid miljardären sagt.(AP) /(ANW)