Hamburg skriver order på elektriska bussar – testfasen är över

Hamburg skriver order på elektriska bussar - testfasen är över

Innovationen linjen 109

(Bild: förhöjt järnväg)

Tidigare saknas produktionsfärdiga fordon, men nu blir värre: Hamburg erbjuder sina tjänster runt på elektriska bussar. Andra städer är mycket intresserade och dra. En ny lovande marknad för tillverkare blir uppenbar.

Efter en testfas Hamburg börjar med omvandlingen av kollektivtrafik från diesel till elektriska bussar. Under flera dagar kör en officiell inbjudan till en initial 30 Batteri bussar som förmodligen kommer att integreras i Hamburg flottan från 2019, som Hamburger Hochbahn (HHA) tillkännagav i Hamburg på måndagen. I november, tillverkare har tid att göra ett erbjudande, med en option på ytterligare 30 bussar 2020th "Tiden för testning är över"Sade Hochbahn vd Henrik Falk. Han räknar med att branschen kan erbjuda 2,019 produktionsfärdiga fordon från början.

Snart utsläppsfria

Hamburg hade meddelat ett år sedan, från 2020 till endast köpa bussar utan utsläpp. Fram till början av 30-talet hela den offentliga bussen (TBR) som skall omvandlas till elektrisk mobilitet med totalt 1.500 bussar av HHA och transportföretaget Hamburg-Holstein. lång av tio kilometer "Innovation linje 109" HHA har sedan December 2014 flera innovativa enhet testas på prototyper under verkliga förhållanden teknik och därmed fått erfarenhet. "Fram till mitten av 20-talet som vi vet vilken teknik kommer att segra", Sade Falk. Förmodligen kommer det att vara batteridriven elektrisk buss.

Vid upphandling av e-bussar har flera stora leverantörer sammanfogas genom lokala transporter i Tyskland för att gemensamt formulera sina krav på industrin och utveckla standarder. Till exempel: Bussarna i den första omgången kommer att ha 150 km räckvidd, inklusive uppvärmning eller luftkonditionering. Under de kommande 30 bussar Baren ligger ganska lite högre, måste de skapa 200 kilometer och kan därför användas för att ytterligare linjevägar.

Order värda miljarder

Deltagarna inkluderar lokala transportföretag i Berlin, där rider de flesta bussar i tillägg till Hamburg, men även städer som München, Stuttgart, Köln och Bremen är eller har signalerat intresse. "Det handlar om framtiden för hela marknaden, inte bara i Hamburg, men i Europa och runt om i världen", Sade Falk. "Det vinka order värda miljarder." På motsvarande sätt hög var intresset från tillverkaren. Stora busstillverkare är Mercedes, Volvo, MAN, Neoplan, Scania och Iveco. Men tillverkare från Turkiet och Kina blanda med.

Hur dyrt är omvandlingen, kan inte säga säkert eftersom priserna för produktionsbilar som ännu inte är kända. Prototyperna testade hittills kosta upp till 800.000 euro, jämfört med 250.000 till 300.000 euro för en dieselbuss. Falk räknar kostnaden för att konvergera på en konkurrenskraftig nivå. Men återuppbyggnaden av infrastruktur och depåer av förhöjda tåg som måste omvandlas till laddning av e-bussar kommer att bli dyrt. Här räknar upphöjda järnvägen investeringar på 400 miljoner euro - och hoppas på federala bidrag till kommunerna.

Utbyggnad av elnätet

Hamburg-baserade elnätet skulle behöva uppgraderas lite för utbyggnad av buss rörlighet. Den största planerade depå i staden norr till upp till 240 e-bussar kan ladda samtidigt i slutskedet och kräver så mycket energi som en liten stad med 40.000 invånare. Det nätverk av åtta depåer långt förhöjda tåget och dess dotterbolag kommer att konverteras enligt den växande e-bussflottan och eventuellt kompletteras.(Eckart Gienke, dpa) /(Mho)